Politika

DNO SRPSKOG SUDSTVA: “Vučić je iznad zakona”!

Viši sud u Beogradu je 8. juna 2018. odbacio tužbu Vuka Jeremića protiv Aleksandra Vučića, kao nedozvoljenu, rečeno je u sudu.

“Sud je ovakvu odluku doneo imajuci u vidu odredbe članova 35 stav 2 i 119 Ustava RS, kao i člana 11 Zakona o predsedniku Republike u vezi sa članom 172 Zakona o obligacionim odnosima”, navodi se.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ JE UNIŠTIO SRBIJU”: EVO ŠTA JE ALEKSANDROV OBOŽAVALAC NEKADA PRIČAO O NJEMU!

Protiv rešenja Višeg suda u Beogradu dozvoljena je žalba u roku od 15 dana Apelacionom sudu u Beogradu.

Narodna stranka saopštila je danas da je parnično odeljenje Višeg suda u Beogradu, bez rasprave i pozivajući se na imunitet, odbacilo tužbu za naknadu nematerijalne štete predsednika te stranke Vuka Jeremića (na slici ispod) protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Sud je odlučio da uspostavi građansko pravni imunitet Aleksandru Vučiću kao predsedniku Republike, uprkos tome što je Jeremić tužio Vučića kao građanina, a ne kao predsednika Republike. Tim činom sud je praktično preuzeo ulogu advokata Aleksandra Vučića”, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): ŠTA JE SNS SVE KRITIKOVAO KAD JE BIO U OPOZICIJI, A ŠTA SADA RADI ISTO KAO I PRETHODNE VLASTI?!

Dodaje se da takva odluka suda predstavlja opasan pravni presedan, jer jednog građanina stavlja u poziciju iznad zakona i istovremeno krši osnovna ljudska prava zagarantovana Ustavom Srbije.

“Na taj način šalje se poruka da Srbija nije pravna država. Zbog ovog nečuvenog postupka Višeg suda u Beogradu Vuk Jeremić će se žaliti Apelacionom sudu”, dodaje se.

Vuk Jeremić tužio je Aleksandra Vučića za naknadu nematerijalne štete zbog povrede ugleda i časti izjavama kojima ga je proglasio za vođu međunarodne bande lopova.

Prema zvaničnim sudskim podacima, prijava je odbačena dan nakon podnošenja.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): VUČIĆEV SIN U RUSIJI NAVIJA U DRUŠTVU OSUĐENIH KRIMINALACA!

(izvor: N1)

Comments

comments