Politika

Dodik kao Vučić: “Sprečićemo blokadu ulica SVIM MERAMA! Oni koji protestuju su huligani”!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se od četvrtka neće dozvolljavati blokada saobraćajnica u Republici Srpskoj.

PROČITAJTE JOŠ: BLOKADA PUTEVA – POČETAK KRAJA VUČIĆEVOG ZLATNOG DOBA

“Taj haos se neće dozvoliti. Nećemo dozvoliti zakrčenje ulica i mi ćemo učiniti sve što budemo mogli, svaku vrstu mere i neka očekuju to već od danas”, rekao je Dodik, komentarišući blokade saobraćajnica u RS zbog skupog goriva.

“To su huligani. Ko su oni da to rade”, kazao je predsednik RS.

On je dodao da traži od državnih organa da se poštuju zakoni.

“Onaj ko hoće da protestuje, mora da najavi, onaj ko ne poštuje – mora da snosi sankcije, mora da odgovara za ono što je onemogućilo druge u ostvarivanju svojih ciljeva”, naglasio je Dodik.

PROČITAJTE JOŠ: LJUDI SE NISU UPLAŠILI POLICIJSKE REPRESIJE, SLEDI RADIKALIZACIJA PROTESTA?

Direktor policije RS Darko Ćulum je takođe najavio da se neće dozvoliti blokada puteva, jer se obustavom saobraćaja ometa normalna putovanja građana, funkcionisanje službi hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Poslednja tri dana vozači u Banjaluci u 17 časova na po jedan sat blokiraju saobraćajnice u znak protesta zbog visokih cena goriva, koje je ove godine poskupelo triput, ukupno za 12 procenata.

Gorivo u BiH je srednom maja poskupelo za deset pfeninga po litru i sada košta oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka, odnosno od 1,16 do 1,22 evra po litru.

PROČITAJTE JOŠ: SINIŠA MALI KUPIO I KUĆU LEKE RANKOVIĆA, VREDNU OKO 4 MILIONA EVRA?!

(izvor: N1)

Comments

comments