Korona

Doktorka iz KBC Zvezdara uživo se obratila korona virusu: Nauči da živiš sa nama!

Koordinator kovid bolnice i pulmolog u KBC “Zvezdara” dr Nataša Petrović Stanojević prilikom gostovanja na Javnom servisu Srbije uživo poslala poruku koronavirusu.

Doktorka je u Jutarnjem programu navela da je kovid centar u KBC “Zvezdara” jedan od najvećih kovid centara u Srbiji, podeljen na tri dela, tako da može da primi više od 400 pacijenata.

“Potpuno smo opremljeni i sposobni da lečimo sve pacijente od srednje pa do najteže kliničke slike. Oni koji zahtevaju upotrebu određenih mašina, povećan protok kiseonika i na kraju, respirator”, navela je Nataša Petrović Stanojević.

Saopštila je da su se u lečenje kovid pacijenata, osim pulmologa, internista i intenzivista, uključili i ginekolozi, oftalmolozi i transfuziolozi, zbog toga što je priroda epidemije takva da “postoji svetlo na kraju tunela, ali da je tunel jako dugačak”.

Dr Nataša Petrović Stanojević iskoristila je priliku da se direktno obrati koronavirusu i poslala mu poruku da nauči da živi sa nama.

“Kažu ljudi po svetu da ćemo morati da naučimo da živimo sa virusom. Ja predlažem virusu da nauči da živi sa nama. Pravi virus, virus heroj, nije onaj koji će da ubije svog nosioca. On ga neće oštetiti. Pobedili su virus obične prehlade, kijavice. Žive stotinama godina sa nama, nikom ništa zlo ne čine i tako se razmnožavaju”, rekla je doktorka Petrović Stanojević.

Gostovanje je završila nadom da će koronavirus mutacijama naučiti da živi sa čovekom i da ga ne oštećuje na način na koji sada to čini.

Comments

comments