Politika

Dragan Đilas će tužiti Vučića!

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog neistina koje je izneo na njegov račun.

U autorskom tekstu “Vučić je ekonomska neznalica” za novi broj nedeljnika “Vreme”, Đilas je napisao da će tim tekstom pokušati da stavi tačku na “sve besmislice koje Aleksandar Vučić izgovara” i da dalju komunikaciju sa njim vodi preko nadležnih sudskih instanci kroz tužbe koje će protiv njega podneti “ovih dana”.

Đilas je naveo da je do svoje 38. godine u osam zemalja pravio i napravio firmu koja je bila medju najvećima u regionu i u kojoj je prosečna plata bila 1.000 evra, a da se Vučić čitav život bavio politikom, da ništa drugo ne zna da radi i da je sve što u životu ima stekao od politike.

“Politika mi nije i nikada neće biti jedina preokupacija u životu. Vlast me interesuje, ne da se bogatim, imam dovoljno, nego da nešto u svojoj zemlji menjam nabolje. Onoliko koliko znam i umem”, naveo je Đilas.

Prema njegovim rečima, može neko da bude tolika ekonomska neznalica pa da kaže kako je neka firma porasla 11.325 odsto za godinu dana, iako je to praktično nemoguće, i da ne zna da je do 2004. kao prihod u ovom biznisu prijavljivana dobit firme, a od te godine po uvođenju PDV-a celokupan obrt.

“Problem nastaje kad takav čovek počne gradjanima da objašnjava kako je to što nemaju dovoljno direktno povezano sa tim što sam ja bio uspešan u svom poslu. A mnogo veći problem od crtanja mete na mojim grudima jeste to što takva neznalica vodi državu”, kazao je Đilas.

Kako je dodao, u svakoj normalnoj zemlji sveta, to što je kompanija koju ste napravili veća dokaz je da ste uspešniji a samo je u Srbiji uspeh nešto što se osuđuje.

Đilas je naveo da nema 25 miliona evra, kako je to preneo Krik, ali jeste sa partnerima i zaposlenima na teritoriji desetak zemalja napravio najveću firmu u ovom delu Evrope čiji je ukupan prihod premašivao 70 miliona evra.

“Partner i ja smo 2014. godine prodali kompaniju za 17,7 miliona evra, što je dokaz da to nije politička ispostava već prava uspešna internacionalna kompanija registrovana u Srbiji. I za koju je posle prodaje plaćen porez od oko 2,5 miliona evra”, rekao je Đilas.

On je dodao da pravi predsednik ne bi huškao ljude tvrdeći da je novac opljačkan i kako je taj novac jednak sumi od 1,5 odsto svih plata u državnom budžetu.

“Ne pravi predsednik bi rekao da je samo od te transakcije, jer je porez plaćen u Srbiji, isplaćeno 0,15 odsto plata zaposlenima u državnom sektoru i pozvao bi, kao što rade svi od Trampa do Putina, velike privrednike da svoje kompanije vrate u Srbiju, a ne da rade sa Kipra ili iz neke od ofšor zona”, naveo je Đilas.

(Izvor: N1)

Comments

comments