Politika

Dveri: Srbi sa KiM da ne izađu na separatističke lokalne izbore

Pokret Dveri upozorio je danas Srbe sa Kosova i Metohije da izlaskom na lokalne izbore 17. oktobra, na koje ih “pritiscima i pretnjama Vučićev režim poziva već 10 godina zaredom”, saučestvuju “u činu priznanja lažne države Kosovo i njenih separatističkih institucija”.

“Zato vas pozivamo da na takve izbore više ne izlazite”, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri su pozvale i pripadnike Srpske liste da “zarad budućnosti srpskog stanovništva na KiM pod hitno napuste sve separatističke institucije u Prištini”.

“Pozivamo sudije, tužioce, KPS policajce, pripadnike civilne zaštite, pa čak i pripadnike kosovskih bezbednosnih snaga da se, napuštanjem separatističkih institucija, vrate u okvire ustavno-pravnog sistema otadžbine Srbije”, stoji u saopštenju.

Ovaj pokret pozvao je i predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Ivicu Dačića da “pod hitno, umesto lažnih, separatističkih, raspiše lokalne izbore u svim srpskim sredinama na KiM gde su Srbi većina i time prestane sa flagrantnim kršenjem Ustava Srbije i uskraćivanjem prava kosmetskim Srbima da biraju i budu birani po Ustavu i zakonima Republike Srbije”.

“To je jedini način da Dačić ispravi nepravdu prema svojim sunarodnicima koju je napravio činom potpisivanja antiustavnog Briselskog sporazuma i svih ostalih sporazuma kojima nas je ova vlast besomučno gurala i ostavljala u Velikoj Albaniji”, navode Dveri.

“Budite odgovorni prema sebi, svojim precima i svojim budućim pokolenjima. Ne pomažite tragičnim stradanjima koja su za nas više nego izvesna ukoliko se odlučite na ovaj nerazuman i neodgovoran korak i time sebe i svoja buduća pokolenja lišite prava da žive u sopstvenoj Otadžbini. Vi jednostavno nemate pravo na taj čin jer ste u obavezi da svojim potomcima ostavite makar ono što ste od predaka nasledili, a to je Kosovo i Metohija u sastavu Otadžbine Srbije”, zaključuju Dveri.

Comments

comments