DruštvoPolitika

Ekološki ustanak: Režim je truo, zreo je za pad

“Srbija je stala, kao što smo obećali. Blokada upozorenja uspela je i preko naših očekivanja. Hiljade ljudi izlilo se na ulice i puteve širom zemlje, u atmosferi zajedništva i s potpuno jasnim ciljem: da kažemo NE zakonu za otimanje imovine po kratkom postupku. Da kažemo NE lopovskoj vlasti koja je ukinula i obesmislila sve institucije ove države”, saopštio je “Ekološki ustanak” nakon današnje blokade.

Ekološki ustanak osuduje “svako nasilje policije i organizovanih SNS bandi, prema građanima” i zahteva puštanje svih na slobodu.

“U Beogradu, blokada Mostarske petlje i Gazele paralisale su grad. Kordoni policije, izraz bezidejnosti i besmisla naprednjačkog režima, paradoksalno su doprineli opštoj blokadi. Bilo je nasilja. Okupatorski režim je na građane potegao batinaše sa motkama i čekićima, i do zuba naoružanu žandarmeriju. Uhapšeno je na desetine ljudi, mnogi su pretrpeli fizičke povrede”, navodi se u saopštenju i dodaje:

“Sva njihova sila samo je izraz slabosti jednog utronjanog diktatora. U toku su dogovori oko sledeće koraka o kojima ćemo uskoro obavestiti javnost. Režim je truo, zreo je za pad. Zajedno, do pobede! Srbija je naša zemlja.”

Comments

comments