Politika

Evo zašto Zorana zbog svoje “selidbe u Grdelicu” zaslužuje DA BUDE SMENJENA

Odluka Zorane Mihajlović, ministarke saobraćaja i infrastrukture, da svoje ministarstvo ove sedmice izmesti u Grdeličku klisuru, gde se radi na deonici auto-puta na Koridoru 10 predstavlja demagoški i nestručan čin, usmeren ka sticanju poena u dnevnoj politici, ali i pritisak na radnike angažovane na sprovođenju tog projekta, smatra stručna javnost u Srbiji.

Arhitekta Mahmud Bušatlija ističe da ne postoji ni jedan jedini razlog da ministarka Mihajlović i njeni saradnici budu na terenu gde se gradi deonica Koridora 10 jer se time ne postiže ništa.

PROČITAJTE JOŠ: “DRŽAVA DA PORUŠI SVE DO SADA SAGRAĐENE MINI-HIDROELEKTRANE”!

– LJudi koji sede u ministarstvu kome je na čelu Zorana Mihajlović su veoma nestručni kada je reč o tom sektoru. U tom smislu oni bi na terenu nešto mogli i da nauče, ali samo pod uslovom da tu neprekidno borave recimo četiri godine. Inače, upravo je nestručnost i osnovni razlog ove nesuvisle i besmislene odluke koja neće doprineti na bilo koji način da radovi na terenu budu kvalitetniji i učinkovitiji – ističe naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, predstavnicima resornog ministarstva jednostavno nije mesto na građevini.

– Po kom osnovu će oni biti tamo? Niti su izvođači radova niti su projektanti niti su nadzorni organ koji kontroliše obavljanje posla. Prema tome ne vidim šta će ministarka Mihajlović sa saradnicima u Grdeličkoj klisuri da radi. U čemu je poenta? Ona kao predstavnik u konkretnom slučaju naručioca posla može da se interesuje kao i da obilazi te radove, ali demagoški da boravi na terenu zaista nema smisla. Očito je da je i ovo jedan od mnogobrojnih poteza povučenih u dnevnopolitičke svrhe – kaže Bušatlija.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA ZATVARA CARINSKI TERMINAL U PREŠEVU I SELI GA U VRANJE, OBRAZLOŽENJE JE DA JE OPAO UVOZ I IZVOZ?!

Ekonomski analitičar Branko Pavlović kaže za Danas da je odluka Mihajlovićeve da izmesti svoje ministarstvo u Grdeličku klisuru dovoljan razlog da ona bude smenjena.

– NJena odluka je pokazatelj da ona ne ume da radi svoj posao i da pored toga ne zna kako funkcioniše organizovan rad unutar države i vlade. Ne razume kako funkcioniše ministarstvo, šta je i na koji način ono dužno da radi i kontroliše, gde je njegovim predstavnicima mesto, a gde ne. Ministarka Mihajlović je na tom planu pokazala elementarno neznanje i zaslužuje da bude smenjena od strane nadležnih u Vladi Srbije. Jednostavno ne zna šta je njen posao. Pored toga što njena odluka zdravorazumski izgleda potpuno blesavo, istovremeno pokazuje i da ona ne razume šta su njena ovlašćenja kao ministarke – kaže Pavlović.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić se priseća da je izmeštanje pojedinih službi svog ministarstva svojevremeno propagirao i najavljivao Mlađan Dinkić.

– To je bio loš i nelogičan potez od koga na kraju nije bilo ništa. Mislim da Mihajlovićeva nije mislila na bukvalno izmeštanje ministarstva kome je na čelu u Grdeličku klisuru. Ne verujem da će njeni saradnici, a ni ona tamo biti non-stop. Pretpostavljam da će ministarka tamo obavljati povremene kontrole kako radovi teku. Takođe, smatram da će to biti i jedan vid pritiska na radnike da brzo i efikasno rade svoj posao. Po meni najvažnija stvar u ovom trenutku je da se radovi izvedu temeljno i kvalitetno, a ne da se žuri po svaku cenu. Rokovi koji bi bili ispunjeni ne znače ništa ako bi radovi na toj deonici bili izvedeni na rđav način. Ako smo ovoliko dugo čekali da deonica u Grdeličkoj klisuri bude izgrađena, možemo sačekati još malo pod uslovom da sve bude urađeno na adekvatan način – zaključuje naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ: I POLICAJCI ODLAZE IZ SRBIJE?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments