Politika

(VIDEO) Film koji razotkriva mutne radnje tokom stvaranja SNS-a i u kojem su Toma i Vučić ODBILI DA UČESTVUJU

Balkanska istraživačka mreža BIRN objavila je dokumentarni fim ” SNS – početak “o nastanku Srpske napredne stranke u dolasku Aleksandra Vučića na vlast koja je potvrdila brojne spekulacije o učešću tajkuna, DS i stranih ambasada u ovom projektu.

Sagovornici BIRN-a u dokumentarcu su Boris Tadić, Gordana Čomić, Božidar Đelić, nekadašnji ambasador SAD Manter, Vojislav Šešelj, Dragan Todorović, Vjerica Radeta i drugi.

PROČITAJTE JOŠ: PISMO PENZIONERKE VUČIĆU: “VI NAS SISTEMATSKI UNIŠTAVATE”

Vučić i Nikolić su odbili da učestvuju u snimanju filma.

Boris Tadić u filmu tvrdi da on nije odgovoran za osnivanje SNS i da su se Vučić i Nikolić njemu nudili da pređu na proevropsku stranu. On kaže da je i tada imao saznanja da Beko i Mišković finansiraju stvaranje SNS.

Šešelj je ispričao kako su Vučić i Nikolić cinkarili jedan drugog zbog susreta sa demokratama i stranim ambasadorima, a da mu je Vučić čak donosio i stenograme prisluškivanih telefonskih razgovora Tadića i Nikolića.

Šešelj je Vučića opisao kao eksperta za minipulaciju biračima.

– On je čitao sve što se na internetu moglo naći iz oblasti političke propagande, manipulacije javnim mnjenjem. Pa vidite da je sad u tome neuhvatljiv – ispričao je Šešelj.

Đelić je u dokumentarcu ispričao kako se Nikolić nudio da podrži Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SSP) i šta se dešavalo u skupštinskim kuloarima.

PROČITAJTE JOŠ: ŠIRI SE KRUG PODRŠKE SERGEJU, I GLUMCI REKLI ŠTA MISLE O ZABRANI

Ambasador Manter je ispričao da je kod Vučića video iskrenu nameru da se okrene EU i NATO. U filmu se citiraju i depeše Vikiliksa o finansiranju Vučića i Nikolića.

Ko je i kako stvarao i pomagao dolazak na vlast stranke koja od 2012. godine vlada Srbijom i koja je spremna da pregovara o “razgranmičenju” sa Kosovom saznajte u filmu:

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ: “NIKAD NISAM REKAO DA SMO LIDERI U REGIONU”!

(izvor: pravda.rs)

Comments

comments