Politika

(FOTO) “Genijalac”: Gradonačelnik predstavio planove kao – uspešno završene projekte!

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, predsednik valjevskih naprednjaka, je čak i u danu stranačke slave Svete Petke, o planovima i idejama govorio kao o već urađenom.

“Od prošle slave do ove slave se, dosta pozitivnih stvari izdešavalo. Imali smo jednu, čini mi se, veoma uspešnu godinu, koja je već polako za nama, ulazimo u novembar mesec i smatram da smo najviše dali na polju nekih stvari koje su se samo nazirale prošle godine, a to je bilo opremanje industrijske zone i uopšte popunjavanje industrijske zone i put M-4, da ne pričam o moru drugih nekih stvari koje su bile jako pozitivne. Ali, smatram da ćemo tek iduće godine biti u ful zamahu, da smo već spremili dosta projekata, kao na primer projekat za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, projekat za izgradnju saobraćajnice u Mirka Obradovića, projekat za put u industrijskoj zoni. Znači, mnogo projekata smo spremili i mislim da ćemo tek iduće godine dati pravi rezultat”, rekao je Slobodan Gvozdenović.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) KAKO SE DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ UPLAŠIO PITANJA I POBEGAO SA ĐILASOVE KONFERENCIJE?!

Međutim, od onoga što se “prošle godine naziralo”, ništa nije urađeno, kako to tvrdi gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

Industrijska zona niti je pripremljena, niti je popunjena, a put M-4 se još uvek “nazire”. Kupljene su livade za opremanje industrijske zone, ali su one još uvek livade. Osim table na kojoj piše “Valjevo istok – površina dela privredne zone je 23 ha 82a 2m2 Grad Valjevo”, ništa drugo ne ukazuje da je livada ispred koje je postavljena tabla sa grbom Grada Valjeva industrijska zona.

Što se tiče “već spremnog projekta rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, projekta za izgradnju saobraćajnice u Mirka Obradovića i projekta za put u industrijskoj zoni”, oni se zaista još uvek samo naziru.

Ugovor sa projektantima, koji tek treba da urade projekte za Ulicu Vuka Karadžiča i za put u industrijskoj zoni, potpisan je 5. oktobra, a rok za završetak je 60 dana. Tek tada će ti projekti biti “spremni”. Što se tiče “spremnog” projekta za izgradnju saobraćajnice u Mirka Obradovića, tek on nije spreman, s obzirom na to da je javna nabavka izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića objavljena 31. oktobra ili četiri dana nakon izjave Slobodana Gvozdenovića da je taj projekat “spreman”.

U danu slave, odgovarajući na pitanje novinara gde su najveći problemi u funkcionisanju Gradske uprave od kada je na čelu Valjeva, Gvozdenović je rekao da su “problem ljudi”.

“Problemi se uvek vezuju za ljude i neki ljudi mogu da budu problemi. Ne smatram da je bilo ko od njih nedobronameran, nego se radi, jednim delom, o neznanju, drugim delom o jednoj inerciji i lenjosti. Mislim da polako ispravljamo te stvari i da nam zapravo najveći problem prave neažurnost u samoj Gradskoj upravi, što je u zadnjih šest meseci dolaskom nove načelnice i zamenice načelnice podignuto na jedan mnogo viši nivo, i sam rad Gradske uprave je podignut na mnogo viši nivo i tu očekujem mnogo manje problema i već se rezultati vide”, izjavio je gradonačelnik Valjeva.

Jedno od pitanja novinara je bilo i čime je Slobodan Gvozdenović, kao gradonačelnik, nezadovoljan. Sudeći po odgovoru skoro da je ful zadovoljan. Jedino, i to možda, je nezadovoljan zbog Regionalne hitne službe i skoro sigurno je nezadovoljan zbog hale sportova.

“Možda sam nezadovoljan što možda ove godine nismo uspeli ništa da dogovorimo za Regionalnu hitnu službu, to je prva stvar, i naravno uvek se postavlja pitanje te famozne hale sportova gde još uvek ne naziremo rešenje. Mislim da Regionalna hitna služba ide, i da je došla nova direktorka koja pokazuje veliku inicijativu i veliko znanje što je najbitnije i da je to jedna stvar koja nas čeka u toku iduće godine da počnemo sa planom otvaranja Regionalne hitne službe u okviru bolnice, najverovatnije”, rekao je Gvozdenović.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA OTERAN IZ VOJSKE ZBOG KRITIKOVANJA NAPREDNJAKA?!

Ideja Regionalne hitne službe…

Slobodan Gvozdenović je tačno pre godinu dana najavio osnivanje Regionalne službe hitne medicinske pomoći i to je predstavio kao svoju ideju, i pored toga što je to bila ideja od pre deset godina dr Radiše Jokića.

“Na poslednjem sastanku sa ministrima i predsednikom Vučićem izneo sam ideju o osnivanju Regionalne službe hitne medicinske pomoći i predsednik je tu ideju podržao i uputio me na ministra Lončara kako bi krenuli u realizaiju same ideje”, rekao je 2. novembra prošle godine na sastanku sa direktorima Domova zdravlja i predstavnikom Opšte bolnice, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

Prema pisanju valjevskih medija, Ministarstvo zdravlja danas nema informaciju o osnivanju Regionalne službe hitne medicinske pomoći, koju Gvozdnović ponovo ima “u planu da otvori”.

Od svih izjava gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića čine se kao najtačnije da su “najviše dali na polju nekih stvari” i “da ne pričam o moru drugih nekih stvari koje su bile jako pozitivne”.

PROČITAJTE JOŠ: ORLIĆA I MARTINOVIĆA NIKO NIJE VIDEO U ŠKOLI, A UZIMAJU PROFESORSKE PLATE!

(izvor: kolubarske.rs / Darija Ranković)

Comments

comments