Politika

Građani će plaćati nova partijska zapošljavanja?!

Opozicija u Sevojnu je kritikovala nameru vlasti u toj užičkoj gradskoj opštini, koju predvodi SNS, da poveća broj članova Veća sa sadašnjih pet na sedam, kao i to da Skupština, umesto 15, ubuduće ima 19 odbornika.

Uz podsećanje da je takav zahtev vladajuća većina usvojila na poslednjoj skupštinskoj sednici i da će ga uputiti Gradu Užicu, Odbornička grupa „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju“ je saopštila da sevojnička vlast na taj način pokušava da zaposli nove partijske kadrove, čime će dodatno opteretiti mali budžet.

PROČITAJTE JOŠ: RADOIČIĆ BIO OPTUŽEN ZA KIDNAPOVANJE, ALI JE SVEDOK POSLEDNJEG DANA SUĐENJA PROMENIO ISKAZ!

Uz ocenu da je budžet da je sa „više od 60 odsto opterećen platama, doprinosima zaposlenih i ostalim tekućim troškovima“, ta grupa navodi da „vlast želi da ga dodatno optereti kako bi zadovoljila interese stranačkih kadrova“. „Takva odluka nije u interesu Sevojna i neće doprineti boljem radu gradske opštine, već će samo još dodatno opteretiti minorni budžet, koji je inače manji čak i u odnosu na budžet kada je Sevojno imalo status mesne zajednice“, ukazuje se u saopštenju. Uz apel sevojničkoj vlasti da odustane od takvih ideja, grupa predlaže da vlast formira radnu grupu koja bi napravila plan preuzimanja novih nadležnosti od Grada Užica, a koje su obećane prilikom osnivanja te gradske opštine 2014. godine, čime bi se povećao sevojnički budžet.

„U narednom periodu, zajedno da građanima, detaljno ćemo razmatrati da li je u interesu Sevojničana da Sevojno ponovo ima status mesne zajednice, jer ovakva gradska opština služi samo pojedincima koji iz budžeta primaju plate, dok najveću štetu trpe građani“, navodi se u saopštenju i ističe da je, „zbog nepreuzimanja novih nadležnosti od Grada Užica, Sevojno oštećeno za oko 40 miliona dinara“.

PROČITAJTE JOŠ: ZORANA: VUČIĆ NIJE STRUČAN, ODUSTAJEMO OD RUŠENJA BRDA!

– Nismo zadovoljni time što neke nadležnosti nisu prenesene na Gradsku opštinu Sevojno i tih problema imaćemo i u narednoj godini. Zbog zabrane zapošljavanja, koja je produžena, neke nadležnosti ne mogu biti prenesene jer nema ko da ih obavlja“, kazao je Nikola Gogić, predsednik Gradske opštine Sevojno, ocenivši „korektnom“ saradnju sa Gradom Užicem.

Kupovina automobila

Opozicioni blok je kritikovao i nameru sevojničke vlasti da kupi službeni automobil „dačija daster“, navodeći da je „jedan od pokazatelja potrebe za službenim vozilom i taj što je od 250.000 dinara, planiranih u budžetu za putovanja, za devet meseci potrošeno svega 4.145 dinara“. U tenderu za nabavku vozila, kako se ističe, navedeno je da automobil mora da ima „zatamnjena bočna stakla i zadnji vetrobran“.

PROČITAJTE JOŠ: PRVA I O2 SU I ZVANIČNO U VLASNIŠTVU SRĐANA MILOVANOVIĆA BRATA UTICAJNOG SNS-OVCA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments