Politika

Grbović: Ana Brnabić da prestane da daje izjave koje izazivaju paniku

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović pozvao je premijerku Anu Brnabić i ostale funkcionere vlasti da se ponašaju odgovorno u slučaju epidemije koronavirusa i da prestanu da svojim izjavama dodatno podižu paniku među građanima, već da prepuste stručnjacima da informišu javnost o razvoju situacije.

„Izjava Ane Brnabić kako je broj respiratora državna tajna, a da građani moraju da veruju vlastima, je samo podigla nepoverenje u javnosti i stepen panike, naročito posle prvih izjava u kojima su odgovorni za vođenje države ismevali nadolazeću pandemiju. Na njihovim konferencijama za medije smo čuli da je Korona nasmešniji virus ikada i da postoji samo na fejsbuku, a njihov ministar zdravstva je rekao da možemo da napravimo vakcinu za sebe i za druge, iako sve relevantne svetske institucije kažu da je u ovom trenutku to nemoguće“, navodi Grbović u pisanoj izjavi.

„Ovo nije vreme za pridobijanje političkih poena i kampanju već za odgovorno vođenje države. Ako ne želite paniku, nemojte da krijete informacije od građana Srbije. Ako ste nesposobni da se izborite, tražite pomoć, sigurno niko neće odbiti da učestvuje u prevazilaženju krize usled koje su ugroženi životi i zdravlje građana. Počnite da se ponašate kao predstavnici države, a ne samo kao funkcioneri SNS. Ukoliko nema dovoljnih količina bilo kog medicinskog materijala ili sredstava, Vaša je dužnost da sve neophodno po hitnom postupku nabavite  i o tome obavestite javnost“ zaključuje on.

Comments

comments