Politika

Opozicija napustila Skupštinu i u Prokuplju, pridružuje se građanima na protestima!

Sa objašnjenjem da je krajnje vreme da dignu glas i prestanu da učestvuju u “lažnoj demokratiji”, kao i se pridružuju protestima građana, 7 odbornika opozicije napustilo je današnje zasedanje Skupštine Grada Prokuplja.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA RADI LAV PAJKIĆ U VLADINOM KOORDINACIONOM TELU?!

Na početku zasedanja gradskog parlamenta predstavnici opozicije su saopštili da više neće učestvovati u radu Skupštine, te da pružaju punu podršku protestima na kojima se nezadovoljni Prokupčani okupljaju svake subote u centru grada.

Predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Gordana Kostić istakla je da već dugi blokiran rad parlamenta, da se odbornicima opozicije uskraćuje pravo da govore, kao i da nijedan njihov predlog ili argument od formiranja ovog saziva nije prihvaćen.

PROČITAJTE JOŠ: VOJNI SINDIKAT: UHAPSITE VULINA!

Na stotine predloga, amandmana, sugestija i dobronamernih kritika smo podneli i pokušali da ukažemo kako bi popravili rad ovog saziva. Nikada ni jedan nije prihvaćen, a u većini slučajeva odbornička većina nas je vređala za govornicom, uz uskraćivanje prava da predstavljamo građane koji su nas birali. Dok su građani Prokuplja na ulici, mi u ovoj lakrdiji nećemo učestvovati – rekla je Kostićeva.

Ona dodaje da opozicija podržava sve ranije zahteve građana koji se svake subote okupljaju u Prokuplju, među kojima su ostavka “putujućeg poslanika Darka Laketića, smena svih penzionera u gradskoj vlasti i veću, prestanak partijskog zapošljavanja i besplatan prevoz za penzionere”.

PROČITAJTE JOŠ: BOJKOT SE ŠIRI: OPOZICIJA DANAS IZAŠLA I IZ SKUPŠTINE VOJVODINE!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments