Politika

“I TI ĆEŠ DOĆI NA RED”! Subotički šerif Bogdan Laban opet preti batinama!

Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i jedan od najbahatijih i najviše nasilnih SNS-ovih šerifa, ponovo je oštro zapretio političkim neistomišljenicima. A iz toga kako je zapretio, deluje da je opet spreman i na oštro fizičko nasilje, možda čak i sa fatalnim posledicama!

“Poslednji ispad Bogdana Labana se desio na zadnjoj sednici Skupštine grada, kada je zapretio članu kadrovske komisije grada Subotice Laslu Đuli rečima: ‘I ti češ doći na red’. Nasilnička narav Bogdana Labana ne miruje, to nanosi tešku sramotu gradu Subotici”, poručio je Milojević.

Predstavnik PGS-a Miroslav Milojević rekao je da Bogdan Laban “nije naš gradonačelnik i nije dostojan te funkcije”.

“Laban treba odmah da podnese ostavku zbog bahatosti i nasilničkih metoda koje primenjuje u vršenju vlasti”, ocenio je Milojević i podsetio da odbornici PGS-a već godinu dana u znak protesta napuštaju skupštinsku salu kada za govornicu izađe aktuelni gradonačelnik.

PROČITAJTE JOŠ: DNO: PORODILIŠTE KOJE JE OTVORIO VUČIĆ I DALJE NE RADI!

Optužio je Labana da je “bez imalo stida i srama” zaposlio svoju bližu i dalju rodbinu na unosna radna mesta.

Predstavnica PGS-a Žužana Kalmar optužila je gradsku vlast predvođenu SNS-om i Savezom vojvođanskih Mađara da obesmišljavaju i ne poštuju kulturne vrednosti, institucije, umetnike i radnike u kulturi.

A gde je u svemu tome Subotica? Ovaj nekada značajni centar ne samo Vojvodine i Srbije, već i nekadašnje Jugoslavije, danas proživljava teške trenutke.

Šta se sve događa ovde?

“Smatramo da je ovo najlošija vlast u poslednjih nekoliko decenija, koja će ostaviti tragične posledice iza sebe po budućnost našeg grada”, rekao je Jene Maglai (na slici ispod) iz Pokreta građana Subotice na konferenciji za novinare.

On je upitao kakvi se to “impresivnim rezultatima” nedavno hvalio Laban, kada je građanima Subotice jasno da grad ubrzano propada, zbog čega se iz njega iseljavaju, a naročito mladi ljudi.

“Projekat završetka izgradnje Narodnog pozorišta stoji zadnje dve godine, a sada se najavljuje nastavak radova. Navodno će pozorište graditi kruševačka firma a mi pitamo gde je subotička firma koja je taj posao do sada kvalitetno i efikasno realizovala. Najava da će zgrada biti završena 2020. godine spada u domen naučne fantastike i ličiće na otvaranje zgrade Beograda na vodi – bez infrasturkture i upotrebne dozvole”, naveo je Magali.

Prema njegovim rečima, iako su još 2015. godine obezbeđena bespovratna sredstva od 6,5 miliona evra od nemačke vlade, niti jedan evro nije povučen kako bi se počelo sa realizacijom plana unapređenja ekološkog stanja Palićkog jezera.

On je kritikovao i najavu gradskih vlasti da će na Paliću graditi akva park i rekao da dosadašnja iskustva pokazuju da su akva parkovi nerentabilne investicije.

Maglai je podsetio da Subotica ima master plan turističkog razvoja Palića koji je usvojila Skupština grada i koji je obavezujući dokumenat, a taj plan predviđa da na najkvalitetnijoj lokaciji bude izgrađen hotelski kompleks sa banjskim i medicinskim sadržajima, a ne akva park.

PROČITAJTE JOŠ: RIKOŠET U BRISELU OTKRIVA DETALJE O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA!

Oštro je kritikovao aktuelnu gradsku vlast i zbog toga što nije ni započela izgradnju Fabrike vode 2, iako su obezbeđena sredstva od tri miliona evra kreditom od pre dve godine.

“Oni su nesposobni da realizuju i ono za šta su sredstva obezbeđena i za šta kao zajednica plaćamo skupe kamate”, ocenio je Maglai.

Upitao je zašto gradska vlast na mestu Prve kasarne u Subotici planira izgradnju 1.200 stanova, umesto da se na toj lokaciji, za koju je rekao da je “zlatna rezerva” Subotice, izgradi fakultetski kampus za tehničke nauke, kako bi se na taj način u Suboticu (na slici ispod) dovelo i zadržalo više hiljada mladih ljudi.

“Nosioci vlasti nemaju dodira sa realnom situacijom u ovom gradu ili je nekome stalo samo do toga da se dobro omasti u građevinskim kombinacijama”, kazao je Maglai.

Dodao je da prigradska naselja propadaju, da propada i zgrada Doma vojske u centru grada, kao i lokacija Zorka, koje je „najveće ruglo” u Subotici.

“Sve nabrojano je jasan pokazatelj nesposobnosti lokalnih vlastodržaca i predstavlja neodgovoran odnos prema vrednoj nepokretnoj imovini ovog grada od strane nosioca izvršne vlasti”, rekao je Maglai i dodao da su sve to razlozi zašto mladi i srednje generacije i dalje masovno napuštaju Suboticu i prigradska naselja.

“A o tome svako ćuti o tome i sve se gura pod tepih, kao da će se sve to samo od sebe zaustaviti”, naveo je Maglai.

PROČITAJTE JOŠ: UŽAS: GRAĐANIMA SE ZBOG 1 DINARA DUGA STOPIRAJU KREDITI, A TAJKUNI DUGUJU MILIONE I NIKO IH NE DIRA!

(izvor: automonija.info)

Comments

comments