Politika

I Vučić i Đurić ćute o Bulatovićevom incidentu na Kosovu

Bez mišljenja i komentara u vezi sa incidentom na administrativnom prelazu Merdare, kada je, prema saopštenju kosovske policije priveden i kažnjen sa 150 evra gradonačelnik Niša Darko Bulatović, su i u Kabinetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Odgovor na pitanje da li je prvi čovek Niša Bulatović bio deo zvanične Vučićeve svite na Kosovu, novinari Južnih vesti nisu dobili iz Kabineta predsednika.

PROČITAJTE JOŠ: NOTARI: PARADRŽAVNI BIZNIS ZA OTIMANJE PARA OD GRAĐANA!

Pored toga, izostao je i stav predsednika u vezi sa samim incidentom koji se dogodio u noći između 8. i 9. septembra, kada je Bulatović završio u policijskoj stanici u Podujevu, gde je prema izjavama Policije Kosova, kažnjen sa 150 evra jer je kolima pokušao da zaobiđe kolonu na prelazu između Kosova i Srbije.

Inače, premda je “naširoko” govorio o kosovskom problemu, predsedniku Vučiću, Bulatović nije bio tema ni na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Kliničko-bolničkom centru Zemun.

Podsetimo, sa bolovima u telu, kako su rekli u Kliničkom centru Niš, 9. septembra oko 13:30 primljen je gradonačelnik Bulatović u ovu zdravstvenu ustanovu. Tada je utvrđena povreda leve ruke, ali je radi predostrožnosti zadržan na posmatranju. Iz brojnih izvora bliskih vlasti i SNS do novinara su stigle informacije da ga je pretukla kosovska policija i da su pored njega napadnuti i niški odbornici Miloš Sekulić i Bojan Marinković Bojzi.

Ipak, to je kosovska policija negirala, uz obrazloženje da je Bulatović pokušao da kolima obiđe kolonu vozila koja je čekala na Merdaru, nakon čega je priveden i naplaćena mu je kazna od 150 evra, posle čega je pušten.

Bulatović je ovaj događaj inače odbio da komentariše, jer je, kako kaže njegov portparol, na Kosovu bio privatno, kao “Darko Bulatović fizičko lice”. Ipak, poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović rekao je da “gradonačelnik može samo službeno da prati predsednika države”.

PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆ ODMAH DA PODNESE OSTAVKU, DOVEO JE OGROMAN BROJ TRUDNICA U OČAJAN POLOŽAJ

Čitav ovaj slučaj prati tajac i nedorečenost, pa je tako i niška policija odbila da komentariše Bulatovićeve povrede, iako su je o tome obestili iz Kliničkog centra, a Policija Kosova ponavlja priču da je “sve bilo po proceduri”, bez spominjanja detalja iz policijske stanice u Podujevu i šta se dešavalo sa niškim odbornicima u vreme incidenta.

Muk i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju

Ni u Kancelariji za KiM, koja je “glavna spona” između Beograda i Prištine, nisu izneli stav po pitanju afere na kosovsko – srpskom prelazu, u kojoj su učestvovali niški funkcioneri, kada je Bulatović povređen.

U službi za odnose sa javnošću Kancelarije za KiM na čijem čelu je Marko Đurić, novinarima Južnih vesti su rekli da će se potruditi da odgovore na novinarska pitanja.

Međutim, to nisu učinili ni nakon dogovorenog roka.

PROČITAJTE JOŠ: UVEĆANJE PENZIJA JE ZAPRAVO VUČIĆEVA OTIMAČINA: EVO I ZAŠTO!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments