DruštvoPolitika

Ima li kraja licemerju? Alek, “lista budućnosti” i Mali “koji više neće biti gradonačelnik”

Aleksandar Vučić ne prestaje da laže i skače sebi u usta. Tako je bilo i kada je upitan kako to da se na, kako je on naziva “listi budućnosti za Beograd” biti i Siniša Mali, čovek za koga je Vučić sam tvrdio da više neće biti gradonačelnik. Nešto slično je pričao i Mali pre nekoliko meseci kada je tvrdio da mu je “dosta politike”. Sada ipak, Alek menja ploču, Siniša mudro ćuti i čeka da ponovo dobije gradonačelničko mesto.

Tužno, smešno, licemerno – sami možete da izaberete šta od toga odgovara ovoj situaciji.

Na pitanje novinara kako se može govoriti o „listi budućnosti“ ako će na toj listi biti aktuelni gradonačelnik Siniša Mali, iza kojeg je više afera i za kojeg je sam Vučić rekao da od avgusta više neće biti gradonačelnik, Vučić je umesto odgovora pobrojao uspehe Malog uključujući most ka Zemunu, Beograd na vodi, tržni centar u Rajićevoj, fasade i dodao:

“Izvinjavam se gradjanima što sam za tri meseca pogrešio”, rekao je Vučić odgovarajući tako na konstataciju da je najavio da Mali od avgusta više neće biti gradonačelnik.

Vučić je ignorisao konstataciju novinara da je jedna od neresenih afera rušenje u Hercegovackoj ulici za koju je upravo Vučić izjavio da je odgovoran vrh gradske vlasti. Nije se osvrnuo ni na konstataciju da je jelka u Beogradu postavljena pre nego što je završen tender, što ukazuje na to da je prekršen Zakon o javnim nabavkama.
Kako je izgledao razgovor o „listi budućnosti“ SNS-a pogledajte u video prilogu.

Vučić je ponovio da on smatra da ne bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore zajednos a beogradskim, ali da ne može unapred da govori kakvu će odluku doneti Predsedništvo stranke 10. januara.

“Moguće je da budem preglasan, u šta ne verujem”, rekao je Vučić.

Jer, ko od ostalih poltrona iz SNS-a sme da digne ruku i glasa protiv velikog šefa?

(izvor: insajder.net)

Comments

comments