DruštvoPolitika

Imaju li mozga? Poslanici glasali za predlog opozicije pošto je Maja greškom stisnula zvonce!

Poslanici vladajuće većine su tokom utvrđivanja dnevnog reda, kako tvrde opozicioni poslanici, glasali za jedan opozicioni predlog, dok predsednica parlamenta Maja Gojković tvrdi da je zakazao elektronski sistem za glasanje.

Kada je kao dopuna dnevnog reda na glasanje stavljen predlog poslaničke grupe Dosta je bilo o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, Maja Gojković je rekla da nešto nije uredu i tražila da se utvrdi kvorum jer joj sistem pokazuje da nema dovoljno poslanika.

Za to vreme poslanici opozicije su dobacivali, ona je utvrdila kvorum i ponovo stavila predlog DJB na glasanje koji ipak nije prošao.

Zabuni poslanika vladajuće većine je, tvrde poslanici DJB, doprinelo zvono koje Maja Gojković „obično pritisne kao znak kada treba vladajuća većina da glasa o predloženoj tački dnevnog reda“.

“Malopre se dogodilo ono što se inače dešava u sali jer je pažnja Maje Gojković malo popustila, pa je pomislila da predlog koji treba da se stavi na dnevni red dolazi iz vladajuće većine, pa je po starom dobrom običaju pritisnula zvonce, a pošto ni poslanici vladajuće većine ne slušaju glasali su za, a ona je morala da nađe neki način da to ne bude na dnevnom redu i izmislila da nešto nije u redu sa sistemom za glasanje”, rekla je novinarima poslanica DJB Tatjana Macura.

Ona je rekla i da je to što se danas desilo “samo jedna u nizu manipulacija Maje Gojković sa e-parlamentom”.

Poslanica DJB Branka Stamenković tvrdi da je Maja Gojković „stisla zvonce kako bi utišala buku u sali, a da je vladajuća većina – umesto da se utiša – stisla taster za“.

Poslanici su danas počeli novu sednicu, na kojoj je predloženo da se nađu tri zakona iz oblasti medicine, međutim opozicija je podnela 112 predloga za dopunu dnevnog reda.

Poslanici koji su predložili tačke za dopunu dnevnog reda imaju pravo i da ih obrazlažu, pa utvrđivanje može da traje i više časova.

Skupština je do sada odbila već nekoliko predloga među kojima su i predlog za formiranje Anketnog odbor za rušenje objekata u Savamali, formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica na koji način je ministar odbrane Aleksandar Vulin stekao stan u Beogradu od 107 metara kvadratnih, predloge izmena Zakona o radu i drugih propisa.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments