Politika

Imamo prvi biser u 2019: Ministarka građevinarstva NEMA POJMA kada će biti završen put Ub-Lajkovac!

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da će 103 kilometra na Koridoru 11 biti pušteno u saobraćaj kada se popravi deonica Ub-Lajkovac.

Na pitanje kada će biti gotov ceo auto-put na trasi Koridora 11 od Obrenovca do Ljiga, rekla je da je deonica Obrenovac – Ub potpuno završena, ali da je problem ranije izgrađena deonica od Uba do Lajkovca.

PROČITAJTE JOŠ: MORBIDNO: VUČIĆ LAŽIRAO ROĐENJE PRVE BEBE!

“Signalizacija je postavljena, kao i ograda i ovog trenutka dok razgovaramo tu može da se vozi. Međutim, na deonici Ub – Lajkovac popravljamo deonicu od skoro tri kilometra, možda čak i deo nasipa. To je ona čuvena deonica koja je građena od gline i ona nam pravi problem, jer se nalazi u sredini, a zatim ide deonica petlja Lajkovac – petlja Ljig, koja je takođe gotova”, objasnila je Mihajlovićeva.

“Sve ono što smo započeli pre par godina mi smo i završili. Naše razmišljanje je bilo da pustimo sve u celini i imamo ukupno 103 kilometara (od Obrenovca do Preljine), a to ćemo uraditi kada se završi popravka deonice Ub – Lajkovac.”

Na pitanje kada će biti završena sanacija deonice Ub – Lajkovac, Mihajlovićeva je rekla da se to još ne zna tačno, ali da bi kako stvari sada stoje morala da bude gotova na proleće.

PROČITAJTE JOŠ: POTPUNI FIJASKO: BUGARI NISU UŠLI U BEOGRAD!

“To je i za nas delom nepoznanica, nismo očkivali da ćemo od nove deonice koja je završena da dođemo u situaciju da je popravljamo. Moramo da uklonimo tri metra dubine, što znači da praktično ponovo gradimo taj deo i pored 2,5 km na kojima se izvode radovi, izvršena su ispitivanja i na ostalim deolovima i ima još delova nasipa koji pokazuju nestabilnost.”

Rekla je da bi, po procenama ministarstva, proleće moralo biti vreme kada će sanacija biti gotova, uz pretpostavku da se ne pojave neki dodatni radovi.

Mihajlovićeva je podsetila da se gradi deonica Koridora 11 Surčin – Obrenovac, gde je angažovana kineska kompanija CRBC.

PROČITAJTE JOŠ: ČESTITAMO: OD JUČE POSKUPELI STRUJA, CIGARETE, TV PRETPLATA, GAS, BUKVALNO – SVE!

(izvor: b92.net)

Comments

comments