Politika

Jovanović: “Gak radi protiv interesa školaraca, Beogradu nedostaju osnovne škole”

Scene gde očajni roditelji celu noć spavaju na ulici u beogradskom naselju Mirijevo da bi predali dokumenta za upis dece u prvi razred, još jedna su potvrda da Beogradu nedostaju osnovne škole.

PROČITAJTE JOŠ: STANOVE KOJI ODUZMU IZVRŠITELJI KUPUJU NJIHOVE PORODICE I PRIJATELJI

To je jasno svima, osim gradskom sekretaru za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavku Gaku. On se „proslavio“ izjavom od 2. septembra 2018. godine da grad neće graditi nove škole, kada je doslovce dodao „zapitajte se Jovanoviću da li imamo dovoljno dece za nove škole? Odgovoriću Vam – nemamo“.

PROČITAJTE JOŠ: IRINEJ ZAVODI RED: ZABRANIO VLADIKAMA DA KRITIKUJU VLAST I PRIČAJU O KOSOVU

Sramota je da je Slavko Gak (na slici ispod), bez adekvatnog iskustva i akademskih kvalifikacija, direktno zadužen za obrazovanje u prestonici, a pogotovo da se na toj funkciji protivi izgradnji novih škola.

Odbornička grupa Savez za Srbiju se zalagala tokom izborne kampanje za izgradnju nove škole u Mirijevu i smatra upravo suprotno od Gaka: Beogradu su potrebne nove škole i obdaništa, a ne gondole, novogodišnje osvetljenje u letnjem periodu, usluga ispaljivanja vatrometa od 99 miliona dinara i popločavanje Trga republike od milijardu dinara, kojim se grad 420 dana drži kolapsu.

Sram te bilo Slavko Gak i tvog nalogodavca, gradonačelnika na mala vrata, Gorana Vesića.

Nikola Jovanović,
Šef odborničke grupe SzS u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke

PROČITAJTE JOŠ: PRIČA O MILANU KOJI STOJI U KNEZ MIHAJLOVOJ SA TABLOM NA KOJOJ PIŠE “TRAŽIM POSAO”

(izvor: savez-za-srbiju.rs)

Comments

comments