Politika

Jovanović: “Jedva čekam Vesićevu krivičnu prijavu zbog blokade saobraćaja”

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović poručio je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću u otvorenom pismu da jedva čeka da protiv njega podnese krivičnu prijavu koju je najavio zbog blokade saobraćaja u Kolarčevoj ulici.

“Ne mogu da dočekam vašu krivičnu prijavu”, naveo je Jovanović koji je i potredsednik Narodne stranke.

Dodao je da mu Vesić preti tužbom, umesto da je konsultovao gradjane i organizovao referendum na kojem bi se odlučilo da li je potrebna žičara na Kalemegdanu i pešačka zona kojom se od centra grada “pravi geto”.

“Koliko onda krivičnih prijava zaslužuje Vaša odluka da zauvek blokirate saobraćaj u Kolarčevoj i Vasinoj, počev od danas? Moja simbolična blokada je služila kao upozorenje gradjanima na Vašu trajnu blokadu centra Beograda. Čija je krivica veća?”, upitao je Jovanović.

On je istakao da se Vesiću ne sme dozvoliti da “otme centar grada”, odsecajući ga od ostalih delova prestonice, kao što je to učinio sa 116 hektara Savskog amfiteatra.
“Gospodine Vesiću, postali ste gradonačelnik na mala vrata, na mala vrata ćete i napustiti Beograd, koji nikad niste zavoleli i kojem ništa dobro nište doneli”, ocenio je Jovanović.

Kao znak negodovanja što će od danas biti zatvoren centar grada usled radova na Trgu Republike, predstavnici beogradske odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) i gradske opštine Stari grad protestovali su u nedelju na Terazijama, tako što su na ulicu postavili džakove sa solju za puteve.

(Izvor: Beta)

Comments

comments