Politika

Jovanović: “Na vanredne izbore samo ako su fer – PROTEST SE NASTAVLJA U SUBOTU

“SNS je u šoku posle uspelih i masovnih građanskih protesta”

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da bi opozicija prihvatila „izazov“ vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko bi oni bili fer i pošteni, saopšteno je danas iz te stranke.

Jovanović je na osnivanju opštinskog odbora Narodne stranke na Čukarice najavio i da će Narodna stranka i Savez za Srbiju podržati proteste najavljene za subotu i ocenio da je Srpska napredna stranka (SNS) u šoku posle uspelih i masovnih građanskih protesta.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada preti vanrednim izborima, jer pokušava da nađe odgovor na činjenicu da u Srbiji ponovo postoji kritična masa za proteste, kao i zbog ubrzanog rasta rejtinga Saveza za Srbiju. Prihvatićemo izazov vanrednih izbora, ali samo ako su fer i pošteni. U suprotnom, neka Vučić na izbore ide sa svojom lažnom opozicijom,LDP i SRS, neka se sa njima igra demokratije i države“, rekao je Jovanović.

Jovanović je izjavio da će u subotu izaći na ulice i izraziti protest protiv „sveopšteg nasilja koje vlast koristi kao sredstvo političke borbe, ali i protiv uzurpacije RTS-a, koji odavno više nije javni servis u službi svih građana“.

(Izvor: Beta)

Comments

comments