Politika

“Jutka prevario javnost, kupuje vreme pričama o ostavci”!

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, „nasamario javnost i kupio vreme“ svojom formalnom ostavkom, jer po Zakonu o lokalnoj samoupravi on tu funkciju može da obavlja još punih šest meseci do izbora novog predsednika.

PROČITAJTE JOŠ: PROČITAJTE TEKST O UNIŠTAVANJU BEOGRADA ZBOG KOGA JE OBOREN SAJT KOJI GA JE OBJAVIO

Narodna stranka poziva predsednika Skupštine opštine Brus i svih 29 odbornika da u roku od sedam dana zakažu sednicu skupštine opštine na kojoj bi bila konstatovana ostavka Jeličića i izabran novi predsednik opštine. Ako to ne učine, održaćemo veliki narodni miting u Brusu i tražiti hitno zakazivanje sednice na kojoj će biti izabran novi predsednik opštine“, naveo je Aleksić (na slici ispod) u pisanoj izjavi.

Aleksić je objasnio da je Zakonom o lokalnoj samoupravi propisano da predsednik opštine, kada podnese ostavku, obavlja tu funkciju do izbora novog predsednika, a tri meseca je rok za zakazivanje sednice na kojoj se ostavka konstatuje.

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG BUS PLUSA BEOGRAD U MINISU 150 MILIONA EVRA!

„Tako bi ostavka Jeličića mogla da bude konstatovana tek za tri meseca, a potom imaju rok od još tri meseca da zakažu sednicu na kojoj bi bio izabran novi predsednik opštine da ne bi bile uvedene privremene mere“, naveo je Aleksić.

Aleksić je istakao da to znači da Jeličić može da obavlja funkciju predsednika opštine Brus još punih šest meseci posle formalnog podnošenja ostavke.

Jeličić je optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, kojoj je tokom više godina poslao ukupno 15.000 lascivnih poruka, a pokušao je i na silu da ostvari fizički kontakt s njom.

PROČITAJTE JOŠ: BABIĆ I DALJE NA ČELU KORIDORA, IAKO JE PODNEO OSTAVKU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments