Politika

Kako Irena zapošljava SNS-ovce po Savskom vencu?

Čak i oni koji redovno prate dešavanja na političkoj sceni u Srbiji bili su iznenađeni kada je AV objavio da će na njegovoj listi za Beograd biti Irena Vujović. Predsednica ove beogradske opštine čak i slovi za jednog od favorita za budućeg prvog čoveka glavnog grada, a njenim (ne)kvalitetima smo nedavno i pisali.

Da je Irena neko ko nema ni blizu potrebne kvalitete da bi upravljala najvećim gradom u Srbiji dokazala je i poslednjim potezom na opštini kojom rukovodi.

Naime, opština Savski venac namerava da poveća broj zaposlenih za 10%, navodi se u Službenom listu grada Beograda. Predsednica opštine Savski venac, Irena Vujović, planira da u 2018. poveća broj zaposlenih za 11 (sa 113 na 124), od toga 7 zaposlenih u kabinetu predsednice. Pored 6 postojećih, kabinet će imati ukupno 13 zaposlenih! Šta će da radi 13 zaposlenih u kabinetu predsednice?

Radna mesta na kojima se povećava broj izvršilaca u kabinetu predsednice su:
– savetnik +1 izvršilac,
– mlađi savetnik +3 izvršioca
– saradnik +2 izvršioca
– viši referent +1 izvršilac

Svako ko nije potpao pod uticaj propagande SNS-a može da vidi da je ovde reč o klasičnom partijskom zapošljavanju, i da će posao gotovo sigurno dobiti naprednjački botovi koji će da budu na teretu budžeta (dakle, na teretu svih nas).

Da nije u pitanju ovakvo očigledno partijsko zapošljavanje, Irena Vujović bi sigurno imala odgovor na neka od sledećih pitanja:

1. Koji su razlozi za povećanje broja zaposlenih?
2. Da li se radi o povećanom obimu posla? Ako je odgovor potvrdan tražimo detaljno obrazloženje?
3. Na koji način će biti izvršen prijem novih zaposlenih?
4. Da li će biti raspisan javni konkurs?
5. Na koji način ćete zaobići zabranu zapošljavanja? Ili unapred znate da ćete dobiti dozvolu od Vlade?
6. Da li je ovo način rada koji ćete sprovoditi i ako bude gradnonačelnica?

Odgovore od nekadašnje “Mis srpskog parlametna” sa nestrpljenjem očekujemo.

Comments

comments