Izbor UrednikaPolitika

Kontroverzni sastanak Hojt Jia i Mihajlovićeve: Zorana menja Vučića?!

Zbog poruka američkog dipomate ponovo varnice u Vladi i ponovo su glavni akteri Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović. Naime, u nizu razgovora koje je Brajan Hojt Ji imao u Beogradu, najviše polemike izaziva onaj sa potpredsednicom vlade.

Interesantno je da su radikali ti koji su označili Mihajlovićevu kao “rezervnog igrača” Vašingtona u Srbiji, dok se identična teza o navodnoj alternativi za Vučića pojavila i u kolumni poslanika SNS-a Vladimira Đukanovića.

Čovek koji je uzdrmao političku scenu u Srbiji. Jednim apsolutno otvorenim i iskrenim razgovorom – bez osmeha. I razgovorima na kojima osmeha nije manjkalo. Neobično mnogo zabrinulo je pojedine naprednjake to što se zvaničnik Stejt departmenta sreo sa potpredsednicom Vlade.

“Susret sa Anom Brnanić je bio nebitan, krajnje protokolaran, sa Vučićem je bio žestok sukob, a sa Zoranom Mihajlović je bilo više nego srdačno. Prevedeno na prost jezik – Vučiću tebe rušimo, Zorana ti si naš glavni favorit da vodiš državu”, napisao je Vladimir Đukanović u kolumni za Blic.

Ne samo naprednjak Valdimir Đukanović. I Šešeljevi radikali u istom danu imaju istu bojazan – da se potpredsednica Vlade sa američkim zvaničnikom nije sastala samo zato da bi mu poklonila monogram u zlatovezu.

Zašto je za Vas problem samo susret sa potpredsednicom Vlade?

“Zato što je puno simbolike u svim tim njegovim susretima. Izdvajanjem Zorane Mihajlović iz Vlade Srbije jasno daje do znanja da je ona alternativa Aleksandru Vučiču i njegovoj politici, jer Zorana Mihajlović od ranije je pozata po antiruskim stavovima”, smatra poslanik SRS Milorad Mirčić.

Poslednji u nizu spoljnopolitičkih stavova Zorane MIhajlović je onaj dat Večernjim novostima.

“Svi su nam potrebni kao prijatelji – i SAD, i Rusija i Kina i Britanija i Nemačka. Ali takođe niko od nas ne može dobiti blagoslov ako nas sklanja sa evropskog puta”, napisala je Mihajlović.

Izjava dovoljna za reakciju kolege iz Vlade.

“Da o Srbiji odlučuju predstavnici bivšeg režima nisam siguran da se kao 2008. godine ne bismo preko noći, a bez otpora, našli u nekoj drugačijoj državi. Voljom naroda i na sreću Srbije oni ne odlučuju baš kao što ne odlučuju ni neki članovi sadašnje vlasti poput Zorane Mihajlović”, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Za komentar – potpredsednica Vlade danas nije imala vremena.

(izvor: n1info.com)

Comments

comments