Politika

Lider Naprednjaka opet vređa narod: “Što se ne zakačite za bandere”?!

Šef Srpske Napredne Stranke, Aleksandar Vučić, pomenuvši proteste zbog cene goriva, rekao je da vlada radi na problemu cene derivata.

Vučić je tako naglasio da je u Srbiji, uz Bugarsku najmanja cena hleba, te da je najniža cena struje u Evropi, 6,64 evrcoenta, a sledeća najniža u Makedoniji 8,20 evrocenti po kilovat satu.

“Cena (struje) u Srbiji je 6,64 evrocenta po kilovat satu, najjeftina posle toga je u Makedoniji 8,2 evrocenta. Što ne izađete na ulicu pa se zakačite za bandere i kažete nećemo ovako jeftino da plaćamo. Hleb nije važan, struja nije važna, važno je gorivo i pri tome nam predavanja drže oni koji su prodali NIS”, rekao je Vučić.

Jedino što je prvi čovek SNS-a u ovoj izjavio zaboravio da napomene jeste da su u Srbiji ubedljivo najmanje plate u regionu, te bi najniže cene i bile sasvim normalna pojava, a ne nešto vredno “kačenja na bandere”.

I pored svega, ne smemo zaboraviti da plaćamo ubedljivo najskuplje gorivo, ne samo u okruženju, već i od većine država zapadne Evrope, sa kojima se po visini mesečnih primanja ne možemo nikako porediti.

Protesti će se nastaviti, svi kojima je ova cena prevelika treba da se priključe, jer to nije udarac na državu, naciju i slične bljuvotine kojim nas Vučić i njegovi satrapi zapljuskuju, već jednostavno borba za preživljavanje.

A kome je do kačenja na bandere, samo neka izvoli.

 

Comments

comments