Politika

Lutovac: Ima spekulacija da će nezadovoljni funkcioneri DS izaći na izbore

Izvor: N1

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da postoje spekulacije da će deo nezadovoljnih funkcionera DS-a “sami ili u saradnji sa nekim drugim poslanicima” izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

On je demantovao da je bio u kontaktu sa poslanicom Čomić, kao i da ima ikakve veze sa njenim današnjim pojavljivanjem u Skupštini Srbije.

“Nismo bili u kontaktu i to je flagrantno kršenje odluka Demokratske stranke. To je nepoštovanje članova Demokratske stranke i svih onih koji su većinom doneli odluku o bojkotu. Njen čin je samostalan čin i ne može se smatrati da je donet u ime DS-a. Ona je izabrana na listi DS-a i dužna je da sprovodi politiku stranke. Na drugoj strani, Ustav kaže da su poslanici vlasnici svog mandata, i ona je mogla da to učini u svoje ime, ali ne u ime DS-a”, rekao je Lutovac.

Upitan šta će biti sa ostalim poslanicima DS-a koji javno iznose drugačije stavove od onoga što je usvojeno na Glavnom Odboru DS-a, on je rekao da “sve zavisi od povreda Statuta stranke”.

“U skladu sa tim se donose i predlozi za pokretanje postupka. U svakom pojedinačnom slučaju treba videti da li štete takve izjave DS-u. Ja mislim da štete, i mislim da je to narušavanje statuta stranke. Krajnje je vreme da se prekine sa tom praksom i mi ćemo učiniti sve da u skladu sa najvišim pravnim aktom stranke donose akte. To je loša poruka biračima i svim građanima. Sa druge strane, mora se znati red, i ne možete van okvira DS-a da zastupate drugu politiku”, kaže Lutovac i dodaje da postoje spekulacije da nezadovoljni funkcioneri u okviru DS-a formiraju zajedničku listu i izađu na izbore.

“Postoje spekulacije o tome da neki nezadovoljni funkcioneri svojim položajem unutar stranke razmišljaju da u dogovoru sa nekim drugim poslanicima iz nekih drugih stranaka formiraju svoju zajedničku listu i ipak izađu na te izbore”, otkriva Lutovac i precizira da ponašanje Gordane Čomić daje loš primer članovima stranke i građanima Srbije.

“Ovaj potez Gordane Čomić ukazuje na to da to može biti tačno. Oni koji žele da budu deo DS-a dužni su da poštuju odluke stranke. Ja kada se nisam slagao sa stavovima stranke, nikada u javnosti nisam davao izjave protiv njih. Ako ne poštujete proceduru u okviru svoje stranke, kako ćete poštovati kada sutra dođete na vlast”, ocenjuje predsednik DS-a.

Komentarišući moguće novo cepanje u stranci, on kaže da nema podela, jer postoje samo nekolicina nezadovoljnih funkcionera.

 

Izvor: N1

Comments

comments