Politika

Marko Đurić – Vučićev (još ljigaviji) naslednik

Podignuti palac Marka Đurića, iza blindiranih vrata specijalnog vozila snaga Rosu, dok ga uhapšenog odvoze u Prištinu, svojevrsni je poziv svim građanima Srbije…

… koji su odgledali predstavu u kojoj je imao glavnu ulogu da ga „lajkuju“ i izraze svoje sviđanje. Jer, Marko je žrtva naše borbe za srpsko Kosovo, a njegov lider i predsednik Srbije je njegov Slobodan, koji je u toj predstavi imao ulogu da kaže – Niko ne sme da bije Marka.

PROČITAJTE JOŠ: I ĐURIĆU I VUČIĆU JE TREBAO OVAJ INCIDENT!

Čini se da Vučić odavno sprema Đurića za svog autentičnog naslednika, po stepenu i mogućnostima prikazivanja sebe kao žrtve, glumatanju, spremnošću da otvoreno dovodi građane u zablude.

Pokazao se i kao vrlo operativan na severnokosovskom terenu u saradnji sa lokalnim moćnicima i kriminalcima, što u javnosti objašnjava uglavnom dugačkim i u ravnom tonu izgovorenim rečenicama koje ne prenose nikakve jasne poruke i odgovore na pitanja, već celu situaciju relativizuju sa ciljem skrivanja istine. Čak mu je i Miša Vacić, lider ultradesničara, bio jedno vreme savetnik. Danas, pretpostavlja se samo ortak i blizak po političkim idejama i vizijama.

„Aco, Srbine“, njegova je parola kojom je punio srca građana severa Kosova nakon pobede Srpske (SNS) liste na poslednjim izborima, dok su iza njega stajali i šampanjac ispijali brojni kriminalci zaduženi za lično i stranačko bogaćenje na leđima nesrećnih ljudi koji žive na tom prostoru.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL: AIR SRBIJA KARTE SKUPLJE SKUPLJE NAPLAĆUJE LJUDIMA IZ SRBIJE NEGO STRANCIMA! 

Ovaj tridesetpetogodišnji političar rodio se u Beogradu gde je najpre završio Prvu gimnaziju, a potom i Pravni fakultet, za osam godina. Prvu naklonost ka političkom aktivizmu iskazao je u Otporu, ali tek 2000. godine, kada je borba protiv režima već bila gotova. Sledi period Đurićevog političkog i društvenog mirovanja, do osnivanja SNS, 2008. godine. Najpre je važio kao čovek od poverenja Tomislava Nikolića, jer je posle pobede na predsedničkim izborima u maju 2012. postavljen za njegovog savetnika za spoljnu politiku. Dve godine kasnije prelazi u Vučićevu ekipu, u Vladi, preuzimajući funkciju direktora Kancelarije za KiM. Za potpredsednika SNS izabran je u maju 2016.

PROČITAJTE JOŠ: RTS U SARADNJI SA “KOSOVSKOM POLICIJOM”? ODAKLE OVAJ VIDEO?

Sledeća stepenica, po svemu sudeći je – Aleksandrova stolica…

(izvor: danas.rs)

Comments

comments