Politika

Martinović i Orlić uče đake u Višoj medicinskoj školi – 8 žena dobilo otkaz

Poslanik DS Balša Božović optužio je poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića da su nezakonito zaposleni u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji.

Božović je na sednici parlamenta pročitao deo zapisnika o redovnom inspekcijskom nadzoru Ministarstva prosvete, a koji je preneo BIRN, u kome je navedeno da pod hitno treba da se raskinu nezakoniti ugovori koje su preko SNS sklopili Martinović i Orlić sa Visokom medicinskom školom Ćupriji.

“Strukovni medicinski tehničar i strukovna medicinska sestra babica. To su oblasti gde predajete vas dvojica kao visoki zvaničnici SNS. U međuvremenu je osam žena ostalo bez posla, a jednoj je uručen raskid ugovora po prestanku porodiljskog”, rekao je Božović.

On je Martinoviću rekao, da je sramotno da on, dok je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, on prima pet plata.

Martinović je Božoviću rekao da su njegovi navodi degutantni i gomila budalaština.

“Zaista je degutantno da ja ne znam šta bih vam rekao. Ovo je takva gomila budalaština, laži i neistina da ja nemam reči. Treba da me sramota što ja kao doktor pravnih nauka radim. Pa radim, ne primam platu u skupštini za razliku od tebe koji nisi nista radio u životu”, rekao je Martinović Božoviću.

On je kazao da je poslanik od 2007. godine, ali da nikada nije bio na poslaničkoj plati i da može da živi i bez bavljenja politikom i bez toga da nije narodni poslanik, ali da zato Božović “ne može da živi bez tate”.

“I u tome je razlika između mene i tebe”, istakao je Martinović.

On je je kazao da su on i Orlić fakultete završili učeći i da ga nisu kao Božoviću “završavali tata i Vesna Rakić Vodinelić”.

Martinović je kazao i da ne vidi zašto bi trebalo da ga bude sramota što radi.

“Vi imate jedan zaista ozbiljan problem. Ja jesam doktor, ali za tu vrstu problema nisam”, kazao je Martinović.

Božović mu je odgovorio da nije sramota raditi, ali da je sramota nezakonito biti nezaposlen.

Orlić je kazao da su navodi Božovića netačni i da je Božović ljut zato što je Martinović i ranije raskrinkao njegove laži.

(Izvor: Espreso.rs)

Comments

comments