DruštvoPolitikaSvet

Melanija opet šokirala Amere, evo šta je rekla učenicima u jednoj školi

Protivnici američkog predsednika Donalda Trampa verojatno ga smatraju jednim od najvećih nasilnika u svetu politike, ali to nije obeshrabrilo prvu damu da učenicima u američkoj školi preporuči da u svakodnevnom životu budu ljubazni i empatični.

Melania Tramp javno je progovorila protiv nasilja u školama, zbog čega bi mogla na sebe da navuče gnev Trampovih protivnika koji mu zameraju što se u obračunavanju s neistomišljenicima služi napadima na osobu i uvredama, kako na društvenim mrežama, tako i u javnim nastupima.

“Mislim da je važno odabrati ljubaznost i saosećajnost”, rekla je prva dama učenicima škole Orchard Lake Middle School u predgrađu Detroita.

Govoreći u okviru nacionalnog meseca protiv nasilja, Melania Tramp preporučila je učenicima da pronađu novog prijatelja.

“Pitajte ga šta voli, kako provodi slobodno vreme, kako niko ne bi bio tužan ili pod stresom i kako bi svi bili uključeni u društvo”, rekla je učenicima.

U vreme predsedničke kampanje 2016. Melania Tramp, majka 11-godišnjeg Barona, najavila je da će borbu protiv nasilja u školama učiniti prioritetnom u svojem mandatu prve dame.

Njezin izbor izaziva čuđenje. Tekom predsedničke kampanje Donald Tramp neretko se s protivnicima obračunavao tako što je kritikovao njihove osobne crte, bilo da je reč o telesnim obeležjima kao što su stas, ili poreklo, a u slučaju jedne novinarke narugao se njenom telesnom invaliditetu.

Otkako je ušao u Belu kuću Donald Tramp je na udaru kritika jer se svojom dužnošću koristi kao tribinom s koje odašilja grube poruke.

Da bi istaknuo tu razliku, list Washington Post objavio je izjavu Melanije Tramp i desetak Trampovih tvitova u kojima je protivnike počastio nazivima kao što su “idiot”, “kreten”, “glupan” i “luzer”.

(izvor: index.hr)

Comments

comments