Politika

Milorad Radulović – zemunski “specijalista” za lažne SNS liste

Milorad Radulović (1951), nosilac lažne liste Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad koju je proglasila Gradska izborna komisija, funkcioner je SNS i pomoćnik predsednika Opštine Zemun. Po zanimanju je ugostiteljski tehničar, odnosno konobar.

Prekjuče proglašena lažna lista Dosta je bilo, nije prva podmetačina Milorada Radulovića. Apsolutno isto je uradio i uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. Kad je postalo izvesno da će Dosta je bilo u aprilu 2016. godine napraviti odličan rezultat ne samo na republičkom nivou, već i na nivou opštine Zemun, Milorad Radulović, većnik u Gradskoj opštini Zemun od 23. oktobra 2014. godine (plata 91.700 din) je po nalogu funkcionera SNS-a formirao lažnu grupu građana sa nazivom “Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Milorad Radulović” sa namerom da glasače na dan izbora dovede u zabludu i zbuni.

Lažna lista Milorada Radulovića je u aprilu 2016. godine osvojila 1,58% glasova, dok je Dosta je bilo osvojio 8,79%, što će reći – lažna lista je tad podneta u poslednji čas kako bi se onemogućio dvocifren rezultat koji je Dosta je bilo očekivao. Da Milorad Radulović svojom lažnom listom nije doveo birače u zabludu, Dosta je bilo bi na lokalnim izborima u opštini Zemun u aprilu 2016. godine verovatno osvojio 10,37%.

Za ovu podmetačinu sa lažnom listom, Radulović je nakon lokalnih izbora 2016. godine nagrađen mestom pomoćnika predsednika opštine Zemun (plata 95.500 din).

Poznat je i kao čovek koji veoma lako pristaje na sve prevare u ime stranke iz koje dolazi, a koju u opštini Zemun predvodi Dejan Matić. Matić je tek poseban fenomen. Svoju političku karijeru započeo je kao šofer Aleksandra Vučića. Nakon samo šest meseci od dolaska na vlast, višestruko je uvećao svoju imovinu.

Zašto je lažni Radulović posegao za istom prevarom i 2016. i sada kada mu je GIK sramno prihvatio listu?

Sve je izvesnije da je lista “Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate” odavno na pretpostavljenom dvocifrenom rezultatu. Aleksandar Vučić očigledno nema ideju kako da to spreči. Zbog toga je i odlučio da ponovo podmetne lažnu listu sa istim lažnim nosiocem i očigledno se oslanja na navodno kratko pamćenje građana. Ovaj put lažna lista nosi naziv “Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad”.

U prilog tome da upravo Aleksandar Vučić, predsednik SNS-a stoji iza prevare sa lažnom listom ili listama je njegova izjava objavljena juče 17. februara u 10:55 u kojoj je najavio da će biti proglašene 24 liste za Beogradske izbore (preneo RTS), iako je je lista pod rednim brojem 23 proglašena tek u 22:22, a lista pod rednim brojem 24 u 22:27!

Radulović je poznat i kao donator SNS. On i još četiri osobe sa lažne liste sa lokalnih izbora u Zemunu iz aprila 2016. godine sa uplatama od 40.000 din bili su i jedni od oko 7000 lažnih donatora u Vučićevoj predsedničkoj kampanji. Tačnije, oni su učestvovali u upumpavanju oko 2,2 miliona evra nepoznatog porekla u legalne tokove kampanje Aleksandra Vučića.

Ne znam samo kako funkcioner SNS-a zamišlja borbu protiv “pljačke, korupcije i lopovluka” imajući u vidu da upravo njegove stranačke kolege, pa i on sam, spadaju u najveće prevarante? Da li će mu u tome pomoći nekadašnji član Zemunskog odbora SNS-a i još jedan lažni donator Vučićeve kampanje, a danas direktor Agencije za borbu protiv korupcije, Dragan Sikimić?

 

(izvor: dostajebilo.rs)

Comments

comments