DruštvoPolitika

Ministar Đorđević protiv dece ometene u razvoju: “Ja sam odbio donaciju”

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je on lično odlučio da ne bude omogućeno Draganu Đilasu da donira novac dobijen u sudskom postupku Ustanovi za decu i mlade “Sremčica”.

PROČITAJTE JOŠ: Opština Mladenovac finansira noćni klub?!

Đorđević je naveo da nije želeo da dozvoli da Đilas “zloupotrebu decu u političke svrhe”, prenosi Insajder.

Na pitanje da li smatra da je on zloupotrebio Ministarstvo na čijem je čelu u političke svrhe jer nije dozvolio donaciju, Đorđević je naveo da je to njegovo pravo i da Đilas, ako želi, donaciju može da uplati anonimno.

PROČITAJTE JOŠ: Siniša Mali već spremio pljačku i za naredne 2 godine?!

“Kada bi neki kriminalac ili tajkun uplatio novac, vi biste me odmah napali zbog toga”, odgovorio je Đorđević.

Tim Dragana Đilasa iz kompanije “Multicomgroup” obratio se Ustanovi za decu i mlade “Sremčica”, u kojoj borave deca sa smetnjama u razvoju, da bi im u susret novogodišnjim praznicima donirali 280.000 dinara koje je Đilas dobio nakon suđenja s medijima.

PROČITAJTE JOŠ: Vučićeviću, ko ti ruši predsednika?

Međutim, nakon dve nedelje čekanja, 12. decembra Ustanova koja do sada nije odbijala donacije “Multicomgroupu” je dostavila negativan odgovor.

V.d. direktora te ustanove Sandra Perić je u elektronskoj poruci koju je poslala Đilasovom timu navela da za novac koji Đilas želi da uplati ustanovi gde borave mališani ometeni u razvoju nisu dobili odobrenje Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

Dakle da sumiramo, Dragan Đilas je pošteno zarađene pare pokušao da pokloni ustanovi u kojoj borave deca ometena u razvoju i bivši šofer Jorgovanke Tabaković je to odbio i još se hvali svojom zlikovačkom odlukom? Ovaj potez još jednom potvrđuje dokle je SNS kartel spreman da ide u svojoj borbi za fotelje i da pri tome ne mare ni za jedan ljudski život naroda za koji su odgovorni.

Bruka!

Comments

comments