Politika

Ministarka, ne treba vam BIA da bi se otkrilo koliko ste nesposobni!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas za RTS, povodom urušavanja zaštitne kosine na Koridoru 10, da je najvažnije da niko nije povređen.

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a navela da je angažovan dodatni izvođač koji radi na raščišćavanju i da se čeka kompletan račun od „Koridora Srbije“, a najveći deo platiće izvođač.

PROČITAJTE JOŠ: DO IZBORA U MAJDANPEKU IMA 12 DANA, A SNS-OVI BATINAŠI VEĆ MALTRETIRAJU GRAĐANE!

Istakla je da je reč o najdužoj kosini. Mihajlovićeva poručuje da deonica Koridora 10 može da bude završena u roku.

Navela je da je pomoć zatražena i od BIA, i da to nije prvi put. Kako je dodala, pošto se dešavaju stvari koje nisu jasne, potrebna je odgovornost i da se odgovori na pitanja zašto se preprojektovalo, koliko dugo kuburimo s kosinom i kako je to moglo biti rešeno.

Mihajlovićeva je istakla da će Ministarstvo dostaviti sve potrebne podatke i da će se videti da li postoji odgovornost onih koji su se bavili projektovanjem.

Prema njenim rečima, greške su moguće ali postoje oni koji će utvrditi odgovornost i tada će javnost znati ko je odgovoran.

PROČITAJTE JOŠ: BILJANA IVKOVIĆ INVESTIRALA 400 EVRA U NOVI STAN!

Redovno održavanje mostova

Kada je reč o vanrednoj kontroli mostova koju je naložila posle tragedije u Đenovi, Mihajlovićeva navodi da se mostovi u Srbiji redovno održavaju, ali da je cilj te akcije da se pokaže u kakvom su stanju.

Dodala je da mostovi u Srbiji jesu bezbedni, ali da treba videti da li je negde potrebno dodatno održavanje.

Napravljeni su timovi, a prvo se kontrolišu Pančevački most, Gazela i Most kod Beške zbog frekvencije saobraćaja.

Malo čude jučerašnje i današnje Zoranine najave da će u čitavu istragu biti uključena i BIA, pa se pitamo:

–  da li je ovo nekakav jeftin trik ministarke i SNS-a da bi se skrenula pažnja sa potpune nesposobnosti da se uradi jedna deonica puta?

– da li je pominjanje “neverovatnih stvari” i BIA od strane ministarke pokušaj da se kod ljudi stvori osećaj da je reč o nekakvoj “teoriji zavere” i da nekakve “neprijateljske sile” ruše potporne zidove po Srbiji? Čekamo da se pojavi i priča kako se to radi namerno “u vreme kada se Aleksandar Vučić bori za Srbe na Kosmetu”…

Ministarka, ako već vaše ministarstvo i Zoki Vazduplohov Babić niste sposobni da sprečite ovakve stvari, onda makar treba da znate da uzroke ovakve nesreće utvrđuju inženjeri i slični stručnjaci, a ne bezbednosne službe!

PROČITAJTE JOŠ: OČEKIVANO: ZORANI SU ZA URUŠAVANJE ZIDA KRIVI-ŽUTI!

(izvor: danas.rs/gerila.rs)

Comments

comments