Politika

N1: Hoće li opozicija ostati pri stavu Bojkota i na lokalu?

Izvor: N1

Kako N1 prenosi članice Pokreta 1 od 5 miliona tvrde da i neke od stranaka koje su u bojkotu iza kulisa se pripremaju za lokalne izbore.

U tekstu se navodi da dok se opozicija deli na dva dela, za one koju su za i protiv bojkota predstojećih parlamentarnih izora zakazanih za 26. April, Pokret 1 od 5 miliona upozorava da neke od stranaka koje su formalno u bojkotu zapravo izlaze na lokalne izbore ali i neke članice potpisnice Sporazuma sa narodom  izlaze na izbore suprotno odluci bojkota.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže za N1 da u tom gradu nema, kako ih naziva, nikakvih skrivenih operacija, ali i da će odluka o učešću na šabačkim izborima tek biti doneta.

Dok su najavljivale svoj, članice Pokreta “1 od 5 miliona” najavile su izlazak na izbore i nekih stranaka koje su, formalno, u bojkotu.

“Šta oni rade, ćute i u potaji, u deklarativnom bojkotu, se pripremaju za lokalne izbore”, tvrdi Valentina Reković iz Pokreta “1 od 5 miliona”.

Izvor: N1

“Sad će da krenu da registruju Grupe građana. Žele da se priključe na infuziju lokalnih vlasti, gde možda čak već i jesu”, dodaje Tea Vukadin, “1 od 5 miliona”.

Iako imena ne izgovaraju, članice Pokreta “1 od 5 miliona” aludiraju na opozicione opštine.

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać tvrdi da nisu aludirale na njega.

“Nećemo učestvovati na lažnim izborima. Nas obavezuje sve zajedno Sporazum sa narodom i mi ćemo to ispoštovati do kraja”, naveo je Bastać (Stranka slobode i pravde).

Izvor: N1

Kada će poštovanje Sporazuma sa narodom izgledati kada stigne do Šapca? Tamošnji gradonačenik Nebojša Zelenović kaže da će odluka o učešću na izborima u tom gradu tek biti doneta.

“Neće se nikakva skrivena operacija dešavati niti je bilo kakva skrivena operacija u toku. Ono što mogu da kažem je da će, što se tiče Šapca, biti doneta dobra odluka i da niko ne treba ništa da brine”, kaže.

N1: Gospodine Zelenoviću, ko odlučuje o tome? Vi ili ste konsultujete u Savezu za Srbiju?

Zelenović: Oko svega, svih odluka koje donosimo mi se uvek konsultujemo i do sada smo uvek bili iskreni prema svim svojim parterima kao što očekujem da partneri budu iskeni prema nama.

Izvor: N1

N1: Kad možemo očekivati vašu odluku s tim u vezi?

Zelenović: Mislim da sam dovoljno rekao, mislim da niko ne treba da brine niti u vezi Šapca, niti da će ta odluka biti dobra.

Odluka o izlasku na lokalne izbore nekih od lidera Saveza za Srbiju, za Bojana Klačara iz CeSida bila bi iznenađenje. Opoziciji bi, veruje, bilo teško da takvu odluku objasni.

Izvor: balkaninsight

“Vi pošaljete jednu vrlo kofuznu poruku biračima da preskoče glasanje na parlamentarnom nivou, a da izađu da glasaju na lokalnom nivou. Ono što ne treba isključiti jeste da delovi tih stranaka, da nezadovoljno članstvo, da nezadovljni lokalni lideri, hajde da kažemo nižeg profila, izađu preko grupa građana na izbore i to je nešto što se čini mnogo realnijim scenarijom”, navodi Klačar.

“Idemo u bojkot, u bojkot za slobodne izbore, u bojkot za ljude, u bojkot za dobar život, u bojkot za Srbiju”, poručio je Janko Veselinović iz SzS u subotu.

Da li će se na lokalu čuti poruke drugačije od onih koje su grmele u Kombank dvorani – jasno će biti najkasnije do marta.

Comments

comments