BlogIzbor Urednika

Najlepše bajke Srbije – 7 svetskih čuda po Aleksandru Vučiću

Lepo bi zaista bilo da nakon toliko mračnih vesti, konačno objavimo jedan potpuno radostan tekst. Jedan tekst u kome ćemo zaobići sve uvrede, svu mržnju i posvetiti se nekim lepim i sjajnim stvarima, pa makar i to bilo sve plod naše (odnosno Njegove) mašte.

Hajde da se ne lažemo, pa i najveći pisci najboljih bajki u istoriji sveta (citiramo doktora Nebojšu Stefanovića i kažemo “braća Andersen”) nisu za svog života objavili ovoliko remek dela kao naš predsednik-premijer-predsednik političke stranke (protivno Ustavu države u kojoj živimo!!!) za vreme svog mandata.

Ezop nam je podario “Lisicu i grožđe”, “Mrav i cvrčak” i “Dečaka koji je vikao vuk“, Hans Kristijan Andresen “Ružno Pače”, “Carevo novo odelo” i “Mala princeza”, a braća Grim (da ministre, braća Grim a ne braća Andersen) “Ivica i Marica”, “Crvenkapa”, “Uspavana Lepotica”, “Zlatokosa” i “Pepeljuga”, dok je on lično, Aleksandar Vučić, vrednim radom, za samo 2000 dana u naše živote uneo ovih 7 divnih i neprevaziđenih bajki.

Sedam svetskih čuda su nadaleko poznate građevine, ali u inat celom svetu, u inat svima mi vam ponosno predstavljamo novih, naših, srpskih 7 čuda i 7 bajki iznedrenih u glavi i mozgu Aleksandra Vučića:

Beograd Na Vodi:

https://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2015/03/beograd-na-vodi-arhitekte.jpg

Prvo pa muško, odmah pa u meso. Ali hajde, Beograd na vodi, mit za koji smo prvi put čuli od Aleksandra Vučića još u periodu pre 2012. godine kada je plaćao bivšeg gradonačelnika “Njujorka” Rudolfa Đulijanija i kada je Dragan Đilas žargonski rečeno “obrisao patos sa njim” na gradskim izborima. Bg na vodi je doživeo i svoj uspon nakon 2014. a Aleksandar i Siniša su nam obećavali, pa u stilu Ezopa, Andersena i braće Grim zajedno jedno velelepno čudo kakvo vaskoliki univerzum video nije na obalama Dunava i Save.

Umesto toga za 4 godine, 2000 dana ili bolje rečeno 2.103.795 minuta mi nemamo ni dve osnovne zgrade izgrađene. Dakle, hajde da pogledamo malo bolje, preko 4 godine njima je trebalo da ozidaju 2 proklete zgrade, a što je najcrnje ni te 2 zgrade za to vreme nisu uspeli da naprave?!
Da bajka bude još crnja i da u inat Ezopu ili Andersenu, mračne sile ovde ipak izađu kao pobednici, svedoči i podatak da Aleksandar i Siniša, zlikovci iz bajke ne samo da su prodali stanove u 2 zgrade koje se zidaju pune 4 godine, već su počeli i da prodaju stanove u kuli čiji početak radova nije ni u najavi.
Ukoliko planirate da vratite kosmičku ravnotežu i da sile dobra pobede 2 zla čarobnjaka iz Oz-a, znate šta treba da radite na proleće.

Hajde mi dotle da idemo dalje:

Beogradski metro:

http://www.svevesti.com/inline/sveesti/sr/ffbcc7ede6573e7fa701c1dbdd23431f.jpg

Kakvo je ovo tek svedsko čudo, zamislite samo zastoj u gradu, kolaps na Slaviji (istom onom mestu koje su Aleksandar i Siniša renovirali za 2 milijarde dinara a napravili još veći zastoj), a vi prolazite kroz podzemni prolaz rušeći sve prepreke i stižete na željenu destinaciju za sveka nekoliko minuta. Uistinu ova bajka nije kreacija Vučića, ona dotira još iz davno prošlog vremena, takozvanog “mračnog doba” (po jevanđelju Aleksandra i Siniše) ali ova 2 bandita su ga itekako koristili, pogotovo u vremenu kada im je rejting bio poljuljan i kada se sveti gral poznatiji kao “fotelja u gradskoj skupštini” izmicala našem neprevaziđenom dvojcu. Danas, realno imamo situaciju da projekat beogradskog metroa nije ni u domenu naučne fantastike, ali pošto su ovo ipak samo Vučićeve bajke,  mi u tom svetu mašte možemo da se koristimo istim i prkosimo svim zakonima fizike, logike i gravitacije.
Dame i gospodo, predstavljamo vam novu srpsku i bajku i jedno od svetskih čuda koje postoje samo u našoj mašti zvano beogradski metro:

Gondola nad Beogradom:

http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2016%20II//09/30/bg-gondola_620x0.jpg

OK, hajde za trenutak da se uozbiljimo i da kažemo da su Beograd na vodi i beogradski metro malo “hard core” i da u te bajke veruju samo esktremno naivni građani pa da vidimo da svu tu gužvu i ludilo možemo da preskočimo i na drugi način. Pošto već kolaps ne možemo da zaobiđemo ispod zemlje mi ćemo ga preskočiti, a kako drugačije da ga preskočimo nego da ga preletimo, a za taj podvig se takođe pobrinuo dvojac Aleksandar i Siniša i predstavili nam jednu lepu bajku zvanu “gondola nad Beogradom”. Zamislite samo da od “Ušća” do “Kališa” stignete za manje od 5 minuta parajući nebo. Zvuči glupo i nerealno?! Pa i jeste glupo i nerealno, bar za svakoga ko može da sabere 2 i 2 bez da broji na prste, ali za sve one koji nisu u stanju da urade tu prostu matematičku jednačinu, pobrinuli su se naši heroji i predstavili nemoguće – neverovatnu gondolu nad Beogradom. Gondola je trebalo da prevozi 3.000 osoba na sat u oba smera brzinom od 20-ak kilometara na čas, te bi vreme putovanja sa jedne strane reke na drugu iznosilo svega pet minuta. Deluje možda nerealno, ali nemojte biti naivni, ipak mi pričamo o svetu bajki i svetu svetskih čuda koje su moguće u našoj mašti. Našoj mašti koja može svašta, a naročito kada je naša mašta “pogurana” idejama ispečenih u kuhinji naša 2 zla čarobnjaka iz Oza koji će učiniti sve samo da mi možemo da maštamo brže, jače i bolje. Aleksandar i Siniša su obećali, a to što je od tog obećanja prošlo više od 6 meseci to je naš problem, jer realno ko god da je verovao u ovu bajku je kompletan idiot. To je samo bajka, zar ne, Aleksandar i Siniša ionako ne pričaju nikad o stvarnim projektima koji se mogu izgraditi za stvaran narod.

Srpski Mercedes:

http://s24.postimg.org/uo9tyy3rp/srpski_mercedes_1.jpg

Svaki je auto – auto, ali je Mercedes – ipak Mercedes, tako je i srpski Mercedes svojevrsno čudo kojim nas je Aleksandar Vučić svojevremeno lagao. Ova laž je trebala da se “rodi” u Ikarbusovoj fabrici u Zemunu, a autobusi sa znakom srpske mečke su trebali da se izvoze na područje cele jugoistočne Evrope. Nije se desilo i neće se desiti, a najbolje je u to vreme ceo proces opisao Saša Radulović gostujući u (tada još postojećem) utisku nedelje.

Fabrika čipova:

http://www.kurir.rs/data/images/2013/10/29/14/388871_aleksandar-vucic-seik-mohamed-bin-zajed_ls.jpg

Haha, pa ovo je toliko smešno da zaista osećamo “transfer blama” dok pišemo o nečemu što je trebalo da bude najveća investicija još od 1980. godine (tako je baron Vučić svojevremeno predstavljao ovu bajku). Fabriku čipova je trebao da nam donese šeik Bin Zajed, isti onaj lik koji je trebao da izgradi i Beograd na vodi, a obe bajke su završile identično – u stilu popularnih grčkih tragedija. Nikakvi čipovi se ne prave i nisu ni u planu, ali koga briga, treba pohvaliti Aleksandra za ovu bajku, stvarno bi malo ko znao da je tako dobro ispriča.

Fabrika avio-delova:

http://espreso-static2.haste-cdn.net/data/images/2017/02/18/09/169239_vucic4_ff.jpg

Kad malo bolje pogledamo Mercedes nije toliko dobra bajka. Zašto ne bismo umesto autobusa sklapali avione, to nekako mnogo bolje zvuči. Mnogo bolje zvuči bajka koju nam je Vučić pričao i u kojoj smo pravili delove za sve moguće avione koji obletaju vaskolikim univerzumom. „Za dve godine može biti realnost da avioni koji lete po celom svetu imaju delove koji se proizvode u Srbiji“ pričao je tada Vučić i zaista potvrdio onu čuvenu izreku “mašta može svašta”.

Pruga Beograd – Budimpešta:

http://static.rtv.rs/slike/2015/12/23/vucic-zeleznica-jpg_660x330.jpg

E ovo je već bajka iz više delova. Brza pruga je najavljena, radovi započeli, a onda nakon nekog vremena u nedostatku inspiracije – ponovo predstavljena. Sada se po ko zna koji put radi i po ko zna koji put neće biti završena ali sama ideja izgleda toliko fascinira Aleksandra Vučića da uopšte ne sumnjamo da će nam je ponovo ispričati za dve, najviše dve ipo godine ako se opet nađe u kreativnoj krizi. Nadamo se samo da za taj period neće biti na vlasti pa će ovakve bajke moći sam sebi da prezentuje u svoja četiri zida. I vratima sa rešetkama.

Lepo je nekad čuti sve ove bajke, ali je još lepše ipak ne. Ukoliko vam je dosta gluposti i laži, a verujte može on i više i bolje od ovih 7, izađite na izbore. Da počnemo sa 4. martom borbu protiv bajki, a vrlo brzo će u tom slučaju biti i parlamentarni izbori – ultimativni test za bolju budućnost.

 

Comments

comments