DruštvoPolitika

Napredne vlasti u Lazarevcu uklonile Koraksove i Petričićeve karikature iz biblioteke!

Lokalne vlasti u Lazarevcu naredile su uklanjanje karikatura Dušana Petričića i Predraga Koraksića iz prostorija biblioteke „Dimitrije Tucović“, koje su bile postavljene u okviru izložbe „Karikature od naših života“, saopštio je pokret Novi optimizam.

Funkcionerima vladajuće stranke očigledno je zasmetalo to što se veliki broj Lazarevčana već u petak okupio u biblioteci, kako bi prisustvovali prvom danu izložbe i tribini „Koja je tvoja crvena linija?“, na kojoj su, osim dvojice naših najpoznatijih karikaturista, govorili i pisac Filip David i reditelj Goran Marković. Nažalost, izložba nije dočekala ni prvi sledeći radni dan, navodi se u saopštenju pokreta Novi optimizam.

PROČITAJTE JOŠ: DOK SE BOLESNIK SVAĐA SA SAMIM SOBOM, ALBANCI USPEŠNO LOBIRAJU ZA ČLANSTVO U INTERPOLU!

Kako dodaju, na ovaj način se zapravo pokazalo da je tačno sve ono na šta su učesnici tribine i ukazivali a to je, kako ističu iz Novog optimizma, sve veća fašizacija društva, zloupotreba vlasti i potiranje elementarnih ljudskih prava.

U saopštenju se podseća da su izložbu organizovali biblioteka i udruženje „Novi Optimizam“ u okviru obeležavanja 9. novembra kao Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma.

PROČITAJTE JOŠ: GRAD RUŠI FIRMAMA POSLOVNI PROSTOR DA BI INVESTITOR SAGRADIO STAMBENI KOMPLEKS!

Navode da će „Novi Optimizam“ sa svojim saradnicima nastaviti da organizuje događaje širom Srbije i na taj način probudi i podstakne ljude na aktivizam, postavljajući upravo to pitanje koje postavlja i sada: „Koja je tvoja crvena linija?“

PROČITAJTE JOŠ: FIRMA KOJU JE DOVEO NENAD POPOVIĆ IZNOSI NOVAC IZ SRBIJE

(izvor: danas.rs)

Comments

comments