Politika

NAPREDNO: Botovi APLAUDIRALI Simonoviću na početku suđenja za paljenje kuće

Na današnjem suđenju optuženima za paljenje kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića u Drugom osnovnom sudu u Beogradu pročitana je optužnica. Odgovori na optužnicu, zbog prigovora branilaca, odloženi.

 

Zamenik javnog tužioca Predrag Milovanović pročitao je optužnicu po kojoj se optuženi, bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković, terete da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti oštećenih, odnosno Milana Jovanovića i njegove supruge Jele Deljanin.

U optužnici se navodi da je Dragoljub Simonović podstrekivao Vladimira Mihailovića da počini delo, tako što mu je u razgovoru u restoranu „Mirovica“ tražio da zapali automobil, na adresi gde živi Milan Jovanović, kao i da će mu za to platiti 1.800 evra.

Vladimir Mihailović je, kako je navedeno u optužnici, podstrekivao Igora Novakovića, tako što mu je rekao da ima za njega posao.

U optužnici se dalje ističe da je Novaković angažovao Aleksandra Marinkovića, rekavši mu adresu Milana Jovanovića, gde se nalazi automobil koji treba da bude zapaljen. Pošto je, Marinkoviću Novaković ranije pozajmio novac, rekao mu je da će dug biti otpisan, kao i da će ga častiti sa još 500 evra.

U optužnici stoji da je pevačica Bojana Cvetković-Šijački dovezla Marinkovića do kuće Milana Jovanovića. On je izašao iz automobila sa rancem, u kojem su bili cigla i flaša od litra napunjena motornim benzinom.

Kako je rečeno, Marinković je ciglom razbio prozor garaže, zapalio krpu i ubacio otvorenu flašu, zbog čega se prolio benzin po podu, a nakon čega je izbio požar. Ugljen monoksid se raširio u prizemlju gde je spavao Milan Jovanović.

Njegovu suprugu, koja je spavala na spratu, probudila je buka, ustala je i otišla do Milana Jovanovića koji se gušio od dima.

Šteta od požara na kući Milana Jovanovića je oko pet miliona dinara, rekao je zamenik javnog tužioca Predrag Milovanović.

Na suđenju su branioci Dragoljuba Simonovića i Igora Novakovića tražili da bude odloženo.

Branilac Dragoljuba Simonovića Ivica Vuković rekao da je suđenje preuranjeno, da slučaj treba da se vrati u prethodnu fazu, da opet treba da budu sprovedene dokazne radnje, jer se sumnja u zakonitost u istrazi. Vuković je zato, poslao pritužbu na rad tužilaštva.

Branilac Igora Novakovića Goran Pejić predložio je da sud odloži pretres zbog toga što je podneta krivična prijava protiv NN lica iz MUP-a, upravnika CZ-a i protiv postupajućeg tužioca. Prijava je podneta zbog toga što je Igor Novaković izmenio iskaz, zbog, kako je rekao Pejić, izvođenja dok je bio u pritvoru, kada je, kako je rekao, na njega vršen pritisak.

Pre i nakon suđenja tridesetak ljudi aplaudiralo je kada se Dragoljub Simonović pojavio ispred sudnice.

Simonović nije hteo da odgovara na pitanja novinara.

Novinar „Žig infa“ Milan Jovanović pitao je nakon suđenja, zašto branilac Dragoljuba Simonovića traži da se ročište odloži, ako je nevin.

Sledeće ročište zakazano je za 26. jul.

(Izvor: Jul)

Comments

comments