Politika

Našao novo uhlebljenje: Meho Omerović “čak” 4 meseca bio bez javne funkcije

Meho Omerović, funkcioner SDPS, nakon što je u julu podneo ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije zbog slučaja na aerodromu u Frankfurtu kada je iz „djuti fri šopa“ izašao, a da nije platio kozmetiku, našao je novi posao u Agenciji za bezbednost saobraćaja, saznaje Danas.

PROČITAJTE JOŠ: SRAMNO: SEKRETARKA SNS OBJAVILA SLIKU IZ LIČNE KARTE TVITERAŠA I POZVALA NA LINČ!

Podsetimo, incident se dogodio u junu, a po povratku u Beograd, Omerović je rekao da je zbog „stomačnih problema“ morao brzo da izađe iz prodavnice, u koju se kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija. Pozvao se na diplomatski pasoš, pa je ubrzo oslobođen. U julu je podneo ostavku na poslaničku funkciju – bio je član Odbora za kontrolu službi bezbednosti i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava, ali je ostao funkcioner SDPS.

Omerović je za Danas potvrdio da je nedavno zaposlen kao savetnik direktora za saradnju sa državnim institucijama i lokalnim samoupravama. Inače, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja je Jasmina Milošević, koja je u dva mandata bila narodna poslanica u Skupštini Srbije. Radila je, između ostalog, i kao producentkinja u marketingu Studija B, a kasnije i kao šefica studija televizije Palma Plus u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆU, HOČEŠ TI SAD DA PLATIŠ NAKNADU DRAGOSLAVU KOSMAJCU?

Podsetimo, u cilju uspostavljanja sistema bezbednosti drumskog saobraćaja u kome će se prvenstveno sprečavati, ali i uklanjati posledice nastale u okviru funkcionisanja ovog vida saobraćaja, Vlada Srbije je krajem 2009. osnovala Agenciju za bezbednost saobraćaja na putevima. Kako stoji na sajtu Agencije, osnovana je radi obavljanja razvojnih, stručnih i regulatornih poslova iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Takođe, na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja stoji da prosečne mesečne zarade iznose: direktor – 151.180 dinara, rukovodioci – od 122.585 do 133.603, visoka stručna sprema od 80.713 do 120.826, viša stručna sprema – 68.110 i srednja stručna sprema – 59.543 dinara.

Član UO u Srbijašume

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije piše da je Meho Omerović aktivan jedino kao član nadzornog odbora JP za gazdovanje šumama Srbije – Srbijašume od 2015, te da mu mesečni prihodi na osnovu te funkcije iznose 41.902. dinara.

PROČITAJTE JOŠ: PENZIONERI DANAS PROTESTUJU ŠIROM SRBIJE

(izvor: danas.rs)

Comments

comments