DruštvoPolitika

Nastavlja se rat protiv slobodne reči: Potvrđena optužnica protiv Anđusa

Viši sud potvrdio je danas optužnicu tužilaštva protiv novinara Dejana Anđusa, kome se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela iznude, saopšteno je iz suda u Beogradu.

„Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da skup činjenica koje se navode u optužnici i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da je optuženi učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, na način kako je to opisano u navedenoj optužnici“, navodi se u saopštenju.

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu 31. oktobra. Dejan Anđus je osumnjičen da je od jednog biznismena pokušao da iznudi 30.000 evra. Uhapšen je prilikom navodne primopredaje novca, a pojedini mediji su objavili snimak. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Anđus se branio ćutanjem.

Prilikom hapšenja Anđusa u junu ove godine, kako je tada saopšteno iz MUP-a, policajci su kod njega, osim koverte sa novcem, pronašli i mobilni telefon sa kojeg je oštećenom slao preteće SMS poruke. On je, kako se navodi, u više navrata od oštećenog zahtevao veće sume novca.

(izvor: insajder.rs)

Comments

comments