Politika

NENAD KULAČIN: Kukavičluk

Prvorođeni je u novu 2019. godinu krenuo žešće nego ranijih godina. Ne prestaje sa okupiranjem medijskog prostora i jasno nam je stavio do znanja da se ništa bitno neće promeniti u narednom periodu.

Dobar je rezultat ostvario u prethodnoj godini. Kada se sabere svako njegovo pojavljivanje u elektronskim medijima, ne računajući izveštavanje u informativnom programu, Prvorođeni nam se u proseku obraćao 17 minuta dnevno. Rezultat vredan divljenja, verovatno, i severnokorejskog Trećerođenog u dinastiji Kim. Ovaj naš, od kojeg počinje da se računa istorija srpskog naroda, ne bira ni vreme, ni mesto, ni prigodu. Krenuo je nekoliko minuta posle ponoći i video prvu bebu rođenu u Beogradu u 2019. godini. Video je pre nego što je svoje dete video i otac. Koliko je poznato, ne postoji predsednik države koji je to uradio. Obično to učine gradonačelnici koji sačekaju jutro, pa posete prvu bebu i uruče poklone. Ovaj naš jok. Mora on i mora odmah. Sa sve kamerama i foto-aparatima.

PROČITAJTE JOŠ: RADNICIMA U JAVNIM PREDUZEĆIMA PRETE OTKAZOM AKO NE ODU NA DOČEK PUTINA?!

A onda je neki dan kasnije posetio decu u Zvečanskoj i poručio opoziciji da su lopuže. Baš primereno mesto za saopštavanje takvih stavova, nema boljeg. Poručio je građanima Srbije da opozicije ima više na RTS-u nego njegovih. Sve lepše od lepšeg. I ne staje, nema taj obzira ni mere. Navikao je da uređuje televizijski program i da prelama novinske strane, a sada je počeo da „rukovodi“ i opozicionim protestima u Srbiji. Traži da zahtev protesta bude raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. U tom smeru idu i glasine da će Ana Brnabić da podnese ostavku ne bi li inicirala vanredno glasanje.

Izgleda da neke kockice u njegovoj glavi nisu baš poslagane po slici koju je on zamislio. Utisak je da nema svoje u protestnim kolonama, pa mora da se sam uključi u ceo ovaj proces pošto neće da sasluša šta su zahtevi građana kojima se smučio svojom politikom. Protesti, koji su krenuli iz Beograda i sada se šire po celoj Srbiji, počeli su reakcijom građana i opozicije na prebijanje Borka Stefanovića u Kruševcu. Niko izbore nije spomenuo. To što bi oni sada da trče izbornu trku kada su zatvorili medijski krug, kada su ubili svaku mogućnost bilo kakve uticajne kritičke misli, to je stvarno njihov problem. Kupili su sve šta su mogli i šta je bilo na prodaju, i sada trljaju ruke i podsmevaju se celoj Srbiji, i pride traže izbore. Neka ih, neka organizuju, neka izađu. Preživeće Srbija i to. Imaće i opoziciju na tim izborima. Imaju svoje Čede i Čanke koji će da nađu svoj interes da učestvuju u toj šaradi, ali ko od stvarne opozicije bude pristao da na te izbore izađe pod do sada viđenim situacijama najobičniji šičarđija je kome demokratska Srbija nije na duši. Nema izbora pod ovakvim okolnostima i tačka, i ko izda, taj je završio opozicionu karijeru protiv Prvorođenog za sva vremena.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): U BEOGRADU OSVANUO MURAL SA LIKOM OLIVERA IVANOVIĆA

Svoj kukavičluk Prvorođeni ne pokazuje samo strategijom da organizuje što ranije vanredne izbore, već i zloupotrebom posete Vladimira Putina Srbiji 17. januara. Svedoci smo smsomanije širom Srbije kojom se, negde ljubazno, ali negde i preteći, članstvo SNS i radnici u javnom sektoru pozivaju na svojevrsni kontramiting. Kukavičluk se ogleda u tome da ne sme sam SNS da sa imenom i prezimenom organizuje taj skup navodne podrške Putinu, već iz svog džaka punog sestrinskih organizacija izvlači neki navodni patriotski pokret koji će uspeti da okupi 1.000 autobusa u Beogradu iz cele Srbije. Doduše, naprednjaci su uvek vodili računa o svojima, ali za ovu priliku se ozbiljno otvaraju. Od pet litara mleka do 2000 dinara. Eto, toliko košta ljubav Srba prema Putinu. Prvorođeni je, međutim, takav da će podršku Putinu pretvoriti u podršku samom sebi, jer ni Putina ne voli toliko koliko voli svoj lik i delo.

Možemo samo da pretpostavimo koliko su Putinovi bezbednjaci srećni zbog saobraćajnog kolapsa koji će da izazovu svi ti silni autobusi koji će da se upute ka glavnom gradu, kao i zbog gužve koju će da izazove bauljanje naprednjaka po Beogradu. U ovom trenutku se ni ne zna da li će Putin da uzvrati svim tim ljudima tako što će da se u nekom trenutku pojavi pred tom silnom podrškom, ali je sigurno da će u nju da se do poslednjeg trenutka svoje vlasti kune upravo Prvorođeni.

I neka bude tako. Sloba je pravio kontramiting, pa je pokleknuo na kraju. Tako će i ovaj. Možda taj dan i nije toliko daleko kako se to nama, ali i njima čini. Činjenica je da ćemo mi posle Prvorođenog imati poslednju šansu da od Srbije počnemo da pravimo normalnu i slobodnu državu. Sve ono što ona sada nije.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): VUČIĆ PRIZNAO DA NIJE NORMALAN

(izvor: danas.rs)

Comments

comments