Politika

NEVEROVATNO: Grad Beograd oprostio PRIVATNOJ FIRMI dug od 640 HILJADA EVRA!

Skupština grada Beograd usvojila je odluku o otpisu duga Galenici, u iznosu od 640.000 evra.

Odbornička grupa Savez za Srbiju ocenila da je to na štetu gradskog budžeta i da bi trebalo od vlade tražiti da se taj otpis duga nadoknadi od novca od privatizacije.

PROČITAJTE JOŠ: MUP SE I BUKVALNO RASPADA: POLICAJCI MASOVNO ODLAZE BESNI ŠTO VRH POLICIJE ŠTITI ORGANIZOVANI KRIMINAL!

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju Nikola Jovanović rekao je da smatra da je 640.000 evra potrebnije Beograđanima nego “brazilskom milijarderu, čija je firma kupila Galeniku”. Iz tog saveza su naveli i da se nikada nije dešavalo da se dug otpisuje privatnim firmama.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je navodeći da grad Beograd samo sprovodi odluku Vlade Srbije o otpisu duga i da se tako radilo i ranije.

Vesić je podsetio na odluku iz 2012. godinu kada je na sednici Skupštine grada otpisan dug od 1,109 miliona evra PKB-u.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL: KO JE SRUŠIO KUĆU U CENTRU BEOGRADA KOJA JE BILA SPOMENIK KULTURE I POD ZAŠTITOM DRŽAVE?!

“Ružno je da oni koji su isto ranije otpisavali dugove i sprovodili odluke vlade napadaju Skupštinu grada. Njima je žao što njihov partner iz Hong Konga nije kupio Galeniku”, rekao je Vesić.

Odbornik SNS Nebojša Bakarec negodovao je jer su ih iz Saveza za Srbiju optužili da će da oštete Beograđane.

“Pa nismo mi lopovi. Ova odluka je po zakonu”, kazao je Bakarec i potom naveo da je “za vreme dok je Đilas bio gradonačelnik otpisan dug od 50 miliona evra Miškovićevim firmama po osnovu kamate za porez”.

Đilas je rekao da je to laž i da je Bakarec lažov.

“Evo nazvaću te lažovom, slobodno me tuži”, rekao je Đilas.

On je rekao da niko nikoga ne opužuje za kriminal i da će neko nekog da opljačka, već da žele da im sugerišu da od vlade traže da se od sredstava iz privatizaicje Galenike obeštete Beograđani.

Đilas (na slici iznad) je istakao i da se on ne seća da je nekad nekoj privatnoj kompaniji otpisan dug, a da je PKB u vlasništvu grada, tako da je tada grad otpisao dug sam sebi.

Kompanija Elius (Aelius) iz Luksemburga kupila je prošle godine 93,7 odsto kapitala beogradske farmaceutske kompanije Galenika po ceni od 16 milona evra.

PROČITAJTE JOŠ: NENAD KULAČIN: OVO MNOGO BOLI!

(izvor: N1)

Comments

comments