Politika

NOVA JUTKINA AFERA: Nakon skandala sa seksualnim uznemiravanjem, oštetio opštinu za MILIONE EVRA

Bruska kuća na Kopaoniku prodata je juče za neverovatnih 405.000 evra, što je daleko ispod realne vrednosti.

Nepokretnost i 16 ari placa na prestižnoj lokaciji prodati su na licitaciji na koju se prijavio samo jedan potencijalni kupac. Reč je o Radivoju Gojkoviću iz Vrnjačke Banje, koji je kao jedini zainteresovani kuću kupio po početnoj ceni od 405.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ: DVA MILIONA LJUDI U SRBIJI PIJE VODU KOJA NIJE BEZBEDNA?!

Saglasnost su dali i odbornici u Skupštini opštine Brus, a očekuje se da u narednim danima bude potpisan ugovor o otuđenju nepokretnosti iz vlasništva opštine i primopredaja. Ceo proces obeležila je gomila neregularnosti i sumnjivih okolnosti.

Kuća ima 620 kvadrata, a ar zemlje na kilometar odatle u Raškoj prodaje se i za 40.000 evra, dok u Brusu vredi od 5.000 do 10.000 evra. Inače, prošle godine Bruska kuća je procenjena na 1,08 miliona evra, ali je Miloš Azdejković, novi pomoćnik predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, pribavio novu procenu na 405.000 evra – navodi izvor upoznat sa detaljima slučaja.

Kako saznajemo, Jeličićev pomoćnik Miloš Azdejković tražio je procenu vrednosti zemljišta i Bruske kuće od Poreske uprave, a kako mu procena koju je dobio nije odgovarala, angažovao je privatnog veštaka, i tako se došlo do 405.000 evra.

Građani Brusa i članovi SNS iz ovog grada strahuju da stranka uprkos obećanjima ne smenjuje Jeličića jer obavlja određene prljave poslove za pojedine moćnike, između ostalog, u to spada i prodaja Bruske kuće.

Kako je “Blic” već pisao, Jeličić je nezakonitim poslovanjem s opštinskim zemljištem na lokaciji Jaram na Kopaoniku, gde se nalazi i Bruska kuća, oštetio budžet svoje opštine za više miliona evra. Ovim slučajem se trenutno bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Predsednik opštine Brus je sklapanjem niza štetnih ugovora sa firmom KBM Beograd naneo veliku štetu opštini na čijem je čelu.

PROČITAJTE JOŠ: VLASTI VEĆ 6 GODINA NE ŽELE DA POMOGNU DECI SA TEŠKIM OBOLJENJIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA

On je 29. marta 2005. godine sklopio ugovor sa preduzećem KBM Beograd o zajedničkoj izgradnji ekskluzivnog etno-eko naselja na lokaciji Jaram u Turističkom centru Kopaonik.

Prema saznanjima “Blica”, bez javnog nadmetanja, firmi čiji je suosnivač i zamenik direktora Bojan Maljević, otac glumice Bojane Maljević, opština Brus dodelila je dva hektara zemlje u zakup na 99 godina. Kao potpisnici ugovora pojavljuju se upravo Jeličić i Maljević.

– Ugovorom je precizirano da, umesto zakupnine zemljišta na period od 99 godina, preduzeće KBM izgradi objekat pod nazivom Opštinska kuća (Bruska kuća) koja bi imala 400 metara kvadratnih. Na taj način pomenuto preduzeće regulisalo bi obavezu za zemljište koje je dobilo – navodi se u papirima.

U međuvremenu, ugovor je više puta menjan i svaki put bio je sve štetniji po Brus.

Opština Brus pokušala je u dva navrata da proda Brusku kuću za 756.000 evra, ali nije bilo zainteresovanih.

Napustila stranku zbog napasnika

Osnovno tužilaštvo u Kruševcu trebalo bi ovih dana da odluči o podizanju optužnice protiv Milutina Jeličića Jutke zbog seksualnog uznemiravanja sedam žena. Do sada su saslušane sve žrtve i svedoci.

Sekretarica Marija Lukić, kojoj je Jeličič poslao preko 15.000 lascivnih SMS poruka, pre nekoliko dana napustila je SNS jer ne želi da bude u stranci koja štiti nasilnika.

Iako su najavili smene bahatih lokalnih šerifa i svojih redova, naprednjaci su smenili devetoro njih koji su loše radili, ali među njima nije Jeličić. Ko ga i zbog čega štiti, teško je ustanoviti, a uskoro će se znati i da li prodaja Bruske kuće ispod cene ima veze s tim.

PROČITAJTE JOŠ: MEDIJI U VLASNIŠTVU BATE GAŠIĆA DOBILI 37 MILIONA!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments