PolitikaSvet

Novi fail Kolinde: Mamić je organizovao večere za mene, ne vidim problem u tome

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u velikom intervjuu za Novu TV progovorila je o svojim odnosima s Zdravkom Mamićem, ali i o kritikama na račun vlade koje je više puta ponovila zadnjih dana.

“Ponoviću vam ono što sam rekla više puta. Nikada nisam krila da sam se sa Zdravkom Mamićem našla više puta. U razdoblju pre nego što mi je rečeno da je gospodin Mamić pod merama. I ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo. Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. 4. 2015. godine svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom porodicom u Briselu”, rekla je Kolinda.

Na pitanje je li joj Mamić organizovao rođendan, kratko je kazala.

“Gospodin Zdravko Mamić je organizovao razne večere za mene. Uopšte ne razumem u čemu je poenta ovoga i zašto uopšte razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa”.

Demantovala je i da je smjena Lozančića s čelnog mesta u SOA (Hrvatska služba bezbednosti) vezana za ovaj slučaj.

“Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni s kakvim večerama ni kontaktima s gospodinom Mamićem. Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod merama, međutim razlozi njegove smene su drugačije prirode. O njima ću moći govoriti tek za koju godinu kad se budu deklasifikovani neki dokumenti, a u međuvremenu s gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih pa već više od dve godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utiče na vršenje moje javne dužnosti”, rekla je Kolinda.

Comments

comments