Politika

“Obavestiću Evropu kako naprednjaci zloupotrebom policije, BIA, tužilaštva i suda vladaju Srbijom“

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da će 6. novembra u Strazburu obavestiti Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope o „političkom kriminalu“ koji sprovodi centralna vlast u Srbiji.

On je agenciji Beta rekao da će Savetu Evrope predočiti kako se u Srbiji krši Evropska povelja o lokalnoj samoupravi kroz nepoštovanje izbornih pravila, izmenu volje građana na izborima, nepostojanje kriterijuma za raspodelu novca iz republičkog budžeta i zloupotrebu državnih institucija.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) DNO: POGLEDAJTE KAKO VESIĆ NAREĐUJE NOVINARKI KOJE PITANJE DA MU POSTAVI!

Od 2012. godine, od kada je SNS na vlasti, vlast je „prekomponovana“ u 35 lokalnih samouprava, rekao je Zelenović.

„U Šapcu smo neuspešnim i neprekidnim nasrtajima SNS-a izloženi više od šest godina. Čak je i osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, kao aktivista SNS-a, pokušavao da ubedi jednog odbornika u Skupštini grada Šapca da ‘promeni stranu’. Odbornici su gubili posao, nuđen im je mito, preti im se, trpe pritiske, ucene“, naveo je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je naveo da je za šest godina vlasti SNS-a, uhapšeno 34 predsednika opštine ili gradonačelnika, i do danas nije doneta ni jedna pravosnažna osuđujuća presuda. Cilj je, prema Zelenovićevom mišljenju, da se kriminalizuju politički protivnici i olakša preuzimanje vlasti, sa izborima ili bez njih.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): KOGA VI ZA*EBAVATE: STANOVI U BEOGRADU NA VODI NE KOŠTAJU VIŠE OD 1000 EVRA?!

„Zloupotreba policije, BIA, tužilaštva i suda, tužna je politička svakodnevica u Srbiji kojom upravljaju naprednjaci“, istakao je Zelenović.

Prvi čovek Šapca je naglasio da će Savet Evrope izvestiti i o zloupotrebi u raspodeli novca lokalnim samoupravama iz republičkog budžeta, i o tome kako ministarstva i republička administracija uopšte, koče redovne postupke čime se centralna vlast brutalno obračunava sa lokalnim samoupravama u kojima je SNS u opoziciji.

„Država gradu Šapcu (na slici iznad) duguje pet miliona evra, a Beogradu, koji će sramno ove godine potrošiti tri miliona evra za novogodišnje ukrase, Vlada Srbije prebacuje novac iz tekuće rezerve. Pri tom, Šabac je jedini grad koji nije dobio ni dinara iz budžetskih rezervi“, rekao je gradonačelnik Šapca.

PROČITAJTE JOŠ: NAPADI PANIKE U VRHU SNS

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments