Politika

Obradović: Budimo solidarni i kupujmo domaće

Lider Dveri Boško Obradović saopštio je danas da ovaj pokret pokreće akciju solidarnosti sa ugroženim domaćim privrednicima i pozvao građane da kupovinom domaćih proizvoda podrže komšiju domaćeg preduzetnika i male domaće radnje.

“Aktuelna, prelazna Vlada Srbije jedna je od retkih u svetu koja građanima ugroženim pandemijom nije pružila nikakvu dodatnu i kontinuiranu pomoć sa ciljem ublažavanja strašnih ekonomskih i socijalnih posledica pandemije. Ni porodice sa decom i niskim primanjima, ni više od 350.000 ljudi koji primaju minimalnu zaradu, ni milion penzionera sa penzijom manjom od prosečne, ni nezaposleni, ni gladni i neuhranjeni kojih je u Srbiji sada 400.000 ili 4,6% od ukupnog broja stanovnika – nisu dobili nikakvu pomoć države. Ali za to vreme strane multinacionalne kompanije i dalje se obilato subvencionišu iz državnog budžeta koji pune građani Srbije. Dok strane kompanije i dalje dobijaju na poklon milijarde naših para – mali domaći privrednik propada, otpušta zaposlene i zatvara radnje”, navodi Obradović.

Pošto ne možemo da se oslonimo na sopstvenu Vladu, moramo se osloniti jedni na druge i međusobno pomagati, ističe Obradović.

“Budimo solidarni i kupujmo domaće u velikim prodavnicama i na pijacama direktno od naših seljaka proizvođača. Kupovinom njihovih proizvoda pomažemo domaćim preduzetnicima, malim trgovinama i malim poljoprivrednim gazdinstvima kako bi mogli da prežive teško vreme krize, a to su naše komšije, prijatelji i rođaci. Isto treba da se odnosi i na pružaoce različitih usluga u komšiluku: zanatske radnje, frizere, kozmetičare, fitnes instruktore i ugostitelje, sve naše vredne ljude koji se bore i rade u teškom vremenu”, poručuje lider Dveri.

Comments

comments