Politika

OPET PROVOCIRA: “U Beogradu se održavaju MINI-PROTESTI, a ne protesti!”

Aleksandar Vučić izjavio je večeras da prištinske vlasti ako žele da optuže zvanični Beograd za saučesništvo u ubistvu lidera gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića mora „da kaže imena“, da ne traže velike već male dokaze i da će, ako postoji osnovana sumnja, oni uhapsiti osumnjičene za to ubistvo.


On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da su optužbe da je Srbija na bilo koji način učestvovala u atentatu na Ivanovića „jezive i odvrane“ i da je on kao predsednik Srbije spreman da ide na poligraf u bilo kom trenutku.

Povodom tvrdnji da je policija iz Srbije učestvovala na prvobitnom razbijanju protesta grupe „Pravda za Davida“ u Banjaluci, Vučić je naveo da ni jedan policajac nije učestvovao u policijskim akcijama u susednoj zemlji, zato što Srbija ne učestvuje u unutrašnjim stvarima drugih država.

Vučić je dodao da „neće pokazati nepažnju prema porodici (ubijenog Davida Dragićevića) ili da pak neće saslušati njegovu majku i oca i da to pokazuje nivo pažnje Srbije“.

Takodje je kazao da Srbija nikada više nije investirala u Republiku Srpsku nego od 2014. godine, i da tu podršku nisu ukazivali vlasti ili opoziciji, već srpskom narodu i da je Srpska opstala zato što je imala jaku podršku Srbije.

„Moramo da se držimo zajedno, rekao je Vučić i dodao da je Srbija izgubila Kosovo 2008. godine „zato što smo imali dvojicu koja se tuku ko će više da se dodvori strancima“, kao i da je Crna Gora iz državne zajednice izašla 2006. godine, u trenutku kada je većina njenih stanovnika govorila da govori srpskim jezikom, zato što nije postojala efikasna javna kampanja povodom te odluke.

Govoreći o protestima „Jedan od pet miliona“ koji se proteklih nedelja održavaju u Beogradu, predsednik Srbije je izjavio da su u pitanju mini protesti i da je predstavnike opozicionih partija video na svakom od protesta.

„Ja građane veoma poštujem, spreman sam da ih saslušam, a pljačkaše koji su orobili Srbiju… njih neću nikada i to mogu da im ponovim 5.000 puta“, rekao je Vučić, dodao da policije na protestima neće biti dok se ne dogodi nasilje na njma.

(Izvor: Nezavisni.rs, Danas.rs)

Comments

comments