KoronaPolitika

Osam poslanika uputilo zahtev za sednicu Skupštine: “Vratiti Srbiju u ustavni okvir!”

National Assembly of the Republic of Serbia, building in Belgrade

Narodni poslanici Saša Radulović, Branka Stamenković, Vojin Biljić, Đorđe Vukadinović, Miladin Ševarlić, Srđan Nogo, Zoran Radojčić i Aleksandra Čabraja predali su danas zahtev predsednici Narodne skupštine da hitno i bez odlaganja zakaže sednicu Narodne skupštine, kako bi se, navode poslanici, Republika Srbija vratila u ustavne okvire.

Kako su naveli u saopštenju, poslanici zahtevaju da u skladu sa članom 200. st. 8. i 9. Narodna skupština potvrdi ili odbaci protivustavno donešenu odluku o proglašenju vanrednog stanja i odluke o merama odstupanja od ljudskih i manjinskih prava.

“Zahtev je i javno i direktno ponuđen na potpisivanje svim narodnim poslanicima, kako vlasti tako i opozicije. Neki su direktno odbili uz obrazloženje da nije vreme, dok je većina narodnih poslanika zahtev samo ignorisala”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su narodni poslanici koji su potpisali ovaj zahtev, upozorili predsednicu Narodne skupštine da je to njena ustavna obaveza koju bi morala ispuniti, napominjući da je narod Srbije moguće zaštititi od virusa i bez kršenja Ustava.

Comments

comments