Politika

“Osvetljavanje ludila u Beogradu”

Odbornička grupa Savez za Srbiju kritikovala je danas vlast u Beogradu jer je već počelo postavljanje novogodišnje rasvete u glavnom gradu Srbije.

“Nakon odluke (zamenika gradonačelnika Beograda) Gorana Vesića da u letnjem dobu kiti Beograd za doček Nove godine, odbornička grupa ‘Savez za Srbiju’ javno pita da li se mi nalazimo u ‘zlatnom dobu’, ili u predvorju ludila?”,  naveo je u saopštenju zamenik šefa odborničke grupe Savez za Srbiju Nikole Jovanovića.

On je kazao da se “svaka normalna gradska vlast” u septembru bavi uspešnim početkom školske godine, unapredjenjem javnog prevoza i drugim važnim pitanjima.

“Aktuelna vlast u Beogradu je, medjutim, odlučila da u septembru akcenat stavi na postavljanje novogodišnjeg dekorativnog osvetljenja. U situaciji kada u Beogradu nema nijedne nove škole, nema besplatnih udžbenika, nema dovoljnog broja vozača GSP-a i beleži se porast svih vrsta nasilja, neverovatno je da je gradska uprava zauzeta postavljanjem uličnih lampiona i generalnom probom za doček Nove godine”, naveo je Jovanović.

U saopštenju je navedeno da odbornička grupa “Savez za Srbiju” predlaže da se iskoristi staro osvetljenje, koje je takodje višestruko preplaćeno, i da se predvidjenih 300 miliona dinara iskoristi u interesu običnih ljudi u Beogradu, od kojih mnogima nedostaju elementarne stvari.

Ta odbornička grupa predlaže i da se priprema Beograda za doček Nove godine obavi uoči Nove godine, kao što nalaže elementarna logika i upitala šta o svemu misli gradonačelnik Beograda.

(Izvor: beta.rs)

Comments

comments