Politika

OTKRIVAMO: U ponedeljak SZS saopštava da li ide pod listom Bojkot

Savez za Srbiju saopštiće u ponedeljak hoće li izaći, kako je predložio Boris Tadić sinoć, na predstojeće parlamentarne izbore pod listom “Za Bojkot”, saznaje redakcija Gerile.

Navodno, članice Saveza će o tome razmatrati unutar svojih organizacija tokom naredna dva dana, a u ponedeljak bi trebalo da se donese i zvaničan stav celog SZS.

Za sada se protiv te ideje izjasnio Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, koji je izjavio da je ta ideja za njega neprihvatljiva. Sličnog stava je i Narodna stranka, koja smatra da treba ostati dosledan u bojkotu i na izbore ne izlaziti, ma u kom formatu. Da li će se njihovi stavovi u međuvremenu promeniti, ili će SZS ovog puta biti nejedinstven, znaće se, tvrdi naš izvor, u ponedeljak. Dodaje i da je u lokalne odbore Demokratske stranke i Dveri već “sišla direktiva da spreme ljude za ovu izbornu listu”.

Podsećamo da je Savez za Srbiju zajedno sa Pokretom slobodnih građana 1. februara proglasio bojkot predstojećih izbora, nakon čega ih je pokret “1 od 5 miliona” na konferenciji za medije optužio da će ipak iza kulisa izaći na izbore.

Bivši predsednik Republike Srbije Boris Tadić sinoć je u emisiji “360 stepeni” izneo ideju o izlasku na izbore pod parolom bojkota, a 1 od 5 miliona ga je podsetio čija je to prvobitno bila ideja.

Tadić je rekao da se, od kada je opozicija, bori za jedinstve i predložio je listu na kojima bi izašao na izbore, a koja bi se zvala “Bojkot”.

“Lista za bojkot i da se građanima jasno kaže da ta lista neće učestvovati u pralamentu. Da se uzme mandat ali da se obeća da će se novac dati u humanitarne svrhe”, rekao je on.

Predsednica pokreta 1 od 5 miliona Valentina Reković ovu sličnu izjavu rekla je pre par meseci na konferenciji za medije tog pokreta.

Ona je pričala o konceptu bojkota u parlamentu i jako sličnim stvarima koje je Boris Tadić sinoć izneo, neki kažu čak i potpuno istim.

1 od 5 miliona je sinoć Tadiću poručio da “sigurno zna kako se obračunavaju sa plagijatorima, a za slučaj da ne zna da može da pita svog bivšeg kolegu Sinišu Malog.

“Pošto bojkot niste izneli, sada bi da ga unesete u skupštinu. Ma hajde možete vi to i bolje, ili ipak ne?”, napomenuo je pokret 1 od 5 miliona.

Tadić očigledno nije mogao da se suzdrži od odgovoranja pa je zasipao twtitter objavu ovog pokreta objašnjavaju da se ne radi o istoj stvari.

“Veštačkim i neistinitim poistovećivanjem dva različita predloga, pokušavate da unesete konfuziju tako da bi se stekao utisak da su izjednačeni i u motivima. A naši predlozi su upravo u tome najsuprotniji.”, bio je jedan od odgovora Tadića iako je prethodno napomenuo da ne zna o kakvom to predlogu govori 1 od 5 miliona.

“Uzgred, već smo videli kako izgleda vaš “bojkot”. Pojeli ste nam dve decenije, više vam ne damo”, zaključio je Pokret 1 od 5 miliona.

Ovoj raspravi su se priključili i brojni tviteraši, a neki od komentara su bili:

“Zar niste vi prvi to rekli, kada nikome nije bilo jasno o cemu se radi??”

“Ma kakav Tadić, kakav SZS. Dosta mi je kvazi opozicionara koji 20 godina sede u Skupštini i ne rade ništa. Tako se sistem ne menja. Vi se trudite, vi ga menjate, a pritom niste ni Vučićevi, ni Đilasovi, već ste svoji. Zato vas se i plaše. Puna podrška za vas!!”

“Nazalost ko sa decom spava zna se kakav ustaje.Poslusjte mudrost ćoveka koji nudi izlaz poucen na sopstvenim greskama”

Šta vi mislite da li je Tadić licimer i plagijator ili je pak iznosilac spasilačke nove ideje?

 

Comments

comments