Politika

Ovo je previše, čak i od Martinovića: “Ustaška kurva” se ne računa”?!

Sedam opozicionih poslanika kažnjeno je sa ukupno 70.000 dinara zbog opomena koje su dobijali na četvrtoj sednici Skupstine Srbije.

Kažnjeni su dva puta sa po 10 odsto plate poslanik DS-a Balša Božović i poslanik Dveri Boško Obradović. Po jedna kazna od 7.673 dinara izrečena je Dušanu Petroviću, Sandi Rašković Ivić, Zoranu Živkoviću, Radoslavu Milojičiću i Marku Đurišiću.

Odbor za administrativno-budžetska pitanja odlučio je i da plate predsednika Republike, narodnih poslanika i lica u Službi predsednika Republike i Službi Narodne skupštine budu sedam odsto veće od januara 2019.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) MAJ KANTRIZ, SRBIJA: MOLIMO DUBRAVKU FILIPOVSKI DA VIŠE NIKAD NE PRIČA NA ENGLESKOM

Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović na pitanje kako je moguće da se novčane kazne izriču isključivo opozicionim poslanicima, kaže da poslanici vladajuće većine nisu vređali predsednicu Narodne skupštine kao što je to činila opozicija, a na potpitanje da li je Vojislav Šeselj kažnjen pošto je poslanicu DS-a Aleksandru Jerkov nazvao “ustaškom kurvom”, Martinović kaže da to nije izrečeno za mikrofonom i da se zato ” ne računa”.

Novac od kazni ide u Fond solidarnosti, a odbor je doneo odluku da sredstva koja su do danas prikupljena u iznosu od 121.911,44 dinara budu upućena Eparhiji Raško-przrenskoj manastiru Gračanica – pomoć za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) IZVEŠTAVANJE PO SNS DIKTATU: EVO KAKO IZGLEDAJU NAREDBE MEDIJIMA IZ “CENTRALE”

Na današnjoj sednici prihvaćena je i odluka o dodeli mandata narodnog poslanika Vojinu Biljiću, Nemanji Radojeviću i Andrijani Avramov sa liste Dosta je bilo umesto Dušana Pavlovića, Jasmine Nikolić i Ratka Jankova koji su u novembru prošle godine podneli ostavke.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) SRBIJA SE BUDI: EVO GDE SE SVE PROTESTUJE I GDE ĆE SE TEK PROTESTOVATI

(izvor: N1)

Comments

comments