Politika

“Penzije više neće zavisiti od sistema, već od političara na vlasti”

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je povodom predloženih izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju da visina i isplata penzija više neće zavisiti od sistema, već od lične volje političara na vlasti.

Kako se u saopštenju navodi Aleksić rekao da vlast „nije u stanju da obezbedi novac za penzije“ i da se postojeća formula njihovih isplata ukida zato što sledeće godine „vlast ne bi bila u stanju da ispaliti penzije po toj formuli“.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) CRNO NA BELO: PKB JE OD DOLASKA SNS-A NA VLAST PRIPREMAN ZA POKLON “ARAPIMA”

„Iza bajki o ‘zlatnom dobu’ i penzijama ‘većim nego ikada’ krije se činjenica da je od penzionera oteto oko 800 miliona evra i da taj novac vlast nema nameru da vrati. Ministar finansija Siniša Mali zaboravio je da kaze da bi, da Zakon o privremenom umanjenju penzija nije bio na snazi, penzioneri danas imali 9,2 odsto veće penzije“, rekao je Aleksić.

On je dodao i da je odnos zaposlenih i penzionera danas 1:1,5 i da ta brojka dokazuje da je povećanje zaposlenosti u Srbiji „laž“ i da je vlast uporedo sa smanjenjem penzija zadužila Srbiju za milijardu evra i dug podigla sa 14 na 24 milijarde evra.

PROČITAJTE JOŠ: AFERA KRAGUJEVAC: SMENA REKTORA I POVRATAK PROFESORA KOJI PRODAJU DIPLOME I ISPITE

Aleksić je podsetio na obećanja Srpske napredne stranke koja su zapisana u „Beloj knjizi“ koju je ta stranka izdala 2011. godine.

„Rekli su i zapisali da će država garantovati isplatu penzija i da će penzije biti realne i uskladjene sa platama i rastom cena, a danas rade potpuno suprotno“, kazao je Aleksić.

PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆU, DAJ OSTAVKU I VRATI SE U ŠOFERSKO SEDIŠTE!

(izvor: beogradski – glas.rs)

Comments

comments