DruštvoPolitika

Pobeda u borbi za slobodu medija

Posle pauze od tačno mesec dana, pred građanima je ponovo portal Vranjske, koji ovog 22. decembra 2017. kreće, paradoksalno, kao novi medij dugačke tradicije, objavljeno je na internet stranici tog portala, dok je novi glavni i odgovorni urednik Saša Stojković.

Novine Vranjske su posle neizdrživih pritisaka vlasti ugašene 19. septembra, a portal Vranjske je iz istih razloga, jasno donete i spovodene odluke da se uguši jedini nezavisan medij na jugu Srbije, ugašen 21. novembra, dodaje se na sajtu.

Vranjske ponovo pokreću portal sa namerom da vrate informisanje građanima i budu svetionik u mrklom medijskom mraku Vranja i čitavog juga.

Kako je to izgledalo bez Vranjskih moglo se videti proteklih mesec dana, kada iz Vranja nije emitovana nijedna jedina vest koja bi to ime sa makar približnom tačnošću mogla poneti.

Ne, nije preterivanje, naveo je Stojković, toliko od države finansiranih medija, a nijedna jedina vest.

Na početku ovog novog života, sa značajnim kadrovksim promenama, ali rešeni da učinimo sve da spasimo šta se od informisanja spasiti može na jugu ove napaćene zemlje, krećemo u neizvesnu avanturu ponovonog uspostavljanja kakvog takvog sistema vrednosti u stvarnosti koja nam ni na koji način nije naklonjena.

Na tom putu podrška građana nam je neophodna, poželjna i čak obavezna. U borbi za normalniju i ljudskiju Srbiju svaka ruka je dobrodošla, svaki čovek važan, svaki glas odlučujući.

Na početku, možemo da obećamo samo da nećemo žmuriti i da ćemo ostati isti, u nameri da menjamo sve, pa i sebe. Ma kako to nekome teško padalo, čitaćemo se mi još, istakao je Stojković.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments